Segons l'ONU, si avui hi ha 33 megaciutats amb més de 10 milions d'habitants, en només 10 anys ja ni haurà 43. I la tendència seguirà a l'alça. Per això, la mobilitat s'ha convertit en un dels grans desafiaments de les ciutats.
Aquest és el gran error en el desenvolupament de les ciutats actuals, en comptes de tornar a viure al camp, en petits nuclis habitats que poden arribar a ser autosuficients en tots els sentits, es masifiquen les ciutats cada vegada mes inhospites e inhabitables per als ciutadans.
Kingston (N.Y) ho tenen clar i s'estan movent en aquest sentit, i Telefónica ho ha vist també en la seva campanya publicitària. Potser el millor exemple el tindríem a Terol, que no només existeix sinó que es mou en els paràmetres raonables de població zonal.
Podria afegir moltes més raons potencials, però només vull que el lector es quedi amb la idea, amb el concepte, ja que si fóssim capaços d'entendre-ho, després ja es podrien desenvolupar els arguments per aplicar-ho. De fet, el repte, l'única solució futura és la contrària de l'actual, despoblar ciutats per omplir l'Espanya buida.