La justícia poètica existeix, en una entrevista a Josep Maria Pou a Rac1 aquest es queixava de l'ús del mòbil al teatre, un fet el que el molestava profundament, fins al punt d'arribar a aturar una representació en directe, i en aquest mateix moment en què Pou comentava el fet...., en directe a la radio, va sonar el seu telèfon mòbil.

Explica Andreu Banús, un dels responsables de teatre La Colmena de Santa Coloma de Gramenet a el periódico, que han fet confeccionar seixanta bossetes de roba que a l'entrada donen als espectadors perquè guardin els mòbils mentre dura la funció. El tancament de les borses és imantat i, un cop tancades, no les poden tornar a obrir fins al final de l'espectacle. "Parlem amb el públic al començar la funció i els explicquem que, ja que som pocs, intentarem l'experiència de veure la funció sense el mòbil. Se'ls convida a tots a apagar-lo, a ficar-ho en la bosseta i a tancar-la. El tancament és amb imant i només es pot obrir amb un desimantador".
Potser el problema o la incompatibilitat, resideixi en la modernitat del mòbil i l'anacronisme del teatre, on per haver encara hi ha acomodadors (diuen), porquè el problema no és que la gent porti el mòbil al teatre, el problema, el que no entenc, és que la gent encara vagi al teatre.
Ja sé que li tinc fòbia al teatre (ho sento) un fòbia que no he aconseguit superar, i no conec els motius, ja que en televisió si n'havia vist i m'interessava, encara que no crec que aquesta fòbia es degui a la mandra de desplaçar-me fins un teatre, no seria el cas, però la fòbia hi és, i com diria el tòpic ha vingut per quedar-se, i és que el problema rau en que el mòbil obliga a una interacció constant o gairebé amb la seva adicció, que el fa incompartible en anar al teatre o al cinema i desconnectar d'ell, que de fet és el que s'hauria de fer, de la mateixa manera que la gent als hospitals apaga el mòbil sense pator cap atac d'ansietat.
Són incompatibilitats a vegades incongruents, com quan la gent de la blogosfera edita en paper les seves històries, o les convencions digitals necessiten que la gent es desplaci físicament en comptes de fer-les en directe per videoconferència, que seria el més adient.