¿Cal que el ministre de Sanitat sàpiga de Sanitat ?, o pot ser-ho qualsevol, fins i tot un filòsof. Aquesta pregunta se la feia molta gent quan per la cosa de la quota i les compensacions el President de Govern va designar a Salvador Illa com a Ministre de Sanitat. En principi no importava molt, el Ministeri de Sanitat fins fa poc era un Ministeri inoperant, en estar transferida la gestió de la Sanitat a totes i cadascuna de les autonomies.
Arran de la decisió del Gobierno de España -com li agrada dir a el conseller Buch, recalcant-ho en castellà- de centralitzar Sanitat arran del decret llei de l'Estat d'Alarma, deixant a les seves ordres a totes les autonomies, el Ministeri de Sanitat i per tant el seu el ministre actual Salvador Illa, ha adquirit un important protagonisme.
Cada dia, milions de ciutadans estan pendents de l'actualització de les dades sobre el nombre d'infectats per aquest virus que ha confinat a quasi tothom a casa seva. No obstant això, tot i que hem de fiar-nos d'unes dades que se sap són insuficients, aquesta cartera ha oblidat actualitzar la seva pròpia pàgina web oficial i el seu propi organigrama, ja que segons el lloc, l'exministra de Sanitat María Luisa Carcedo segueix sent la màxima representant d'aquesta cartera.  Salvador Illa, no apareix.

Sembla que concedir tota la responsabilitat a un Ministeri que estava inoperant, en contra dels que estaven funcionant activament no ha estat la millor de les decisions, si és que aquest Govern ha pres alguna decisió en tota la crisi del coronavirus en la dirección correcta. La gestió de la crisi per part de Ministeri de Sanitat no ha estat impecable, encara es viuen les conseqüències que permetés a principis de març que se celebressin centenars d'esdeveniments multitudinaris que van suposar una gran quantitat de contagis d'un patogen que creix de forma exponencial. Aquesta actuació li ha suposat molts problemes a Govern, alguns fins i tot d'índole judicial, ja que encara s'investiga si es va cometre un delicte al deixar que se celebrés la manifestació del 8 de març, a la qual el mateix Ministeri de Sanitat va dir que si es volia anar, es podia fer-ho sense problemes, segons informen a moncloa.com.

Qui no recorda les paraules del director des de 2012 del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, en què va afirmar que a Espanya només hi hauria un o dos casos aïllats de coronavirus. Una afirmació que ara s'ha tornat en contra d'aquest ministeri que s'ha vist desbordat. Tant que ni tan sols ha estat capaç d'actualitzar a la seva pàgina web qui és el nou ministre. Després hi ha la gestió de la compra dels test a la Xina que no serveixen per a res, o la tardana compra de màscaretes i respiradors que diuen arribaran en 10/15 dies. Tard i malament, en un autèntic despropòsit, tot i la bona voluntat que hagin posat Illa i Simón.

Ara diuen des de Sanitat que estan convençuts que estem en el pic de la famosa corba. I si no és així, estem molt a prop. Pel que aquest mateix ministeri que deia que només hauria un o dos casos aïllats ara diu que a finals d'aquesta setmana començarem el descens de contagis per arribar a 0 d'aquí a uns quants dies. Algú els creu?, hi ha algú més?. La culpa encara li donarán a la ministra Carcedo que és qui consta com a Ministra a la pàgina web del Ministeri de Sanitat.