{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

FART DE TOT i DE TOTS


Després de cinc setmanes de confinament, les gònades estan ja molt inflades en general, no nomès les d'un servidor. Aquest comentari és evidentment masclista atés nomès es parla de gònades que les senyores no en tenen i si solen tenir més paciència que els homes. Fins i tot l'esmolet (el afilaor 2.0 que et fa la factura per esmolar un ganivet o unes tisores per ordinador, [amb IVA i tot]) que el veig cada dimarts des de la finestra de casa està també confinat.
I clar, hom està fart de moltes coses: Fart de rodes de premsa a Madrid i a Catalunya amb ministres, melitars 'queridos', consellers i algún entés en la materia (si és que algun n'hi ha). Fart de la miseria moral de la oposició i del Govern. Fart d'escoltar a gent dient: ens en sortirem. Fart d'escoltar que els nens són maltractats en benefici dels gossos, i en canvi que ningú s'en recordi dels avis, nomès per comptar els que se'ls han mort a les residencies. Fart d'escoltar experts que no en tenen ni puta idea com nosaltres. Fart dels que surten als balcons a cantar, a recitar poemes, o fins i tot a aplaudir, als que fan pa o pastissos, o als que fan gimnás al balcó, fart dels ploraners de la cultura que ens envaeixen amb concerts per instagram un rere l'altre a qual més patètic, llevat de l'Andrea Motis. Fart de mi mateix, que estic fart de no poder sortir..., compte, si que podem sortir, diuen els juristes que les multes que posen les policies (que en tenim moltes i variades) no són vàlides, però de fet i en general la gent ens comportem, i no sortim o ho fem lo just.
El jovent ho porta més bé que els adults i grans, té el seu sentit, ells estan acostumats a relacionar-se d'una altre manera via mòbil i per tant no tenen la necessitat imperiosa que sentim els adults de sortir al carrer.
A banda, aquest confinament que nomès és dona a espanya i a Itàlia, és una bajanada, una inutilitat decidida per quatre capsigranys que no tenen ni idea de res, i nosaltres, i aixó em comença a preocupar els hi fem cas. En comptes de rebelar-nos, de fer la rebequeria de portar-els-hi la contraria i sortit tots en masa al carrer, ens confinem mesells com ens hem tornat.
I potser ja n'hi ha prou, i cal sortir al carrer ja, al cap i a la fi, és pitjor per la nostra salut estar confinats a casa que sortir al carrer si es fa amb precaució, que per aixó ja tenim mascaretes encara que tampoc serveixen per a gran cosa.
Resulta que els que treballen poden agafar el metro o l'autobús i en canvi algú no pot sortir a caminar o a còrrer, o amb bicicleta, sobretot si en el fons l'excusa que ens donen les autoritats, és per què si tenen algun accident no se'ls podria atendre a urgències.
Quan als nens, entenc que necessiten més sortir més els pares que els nens, que aquests s'adapten molt més bé al confinament que els adults, que no ho porten tant bé i fan coses molt rares, com una dona que deia l'altre dia en un tuit: N'estic farta dels nets de la meva  mare!.

Seria d'agraïr (ja sé que és molt dificil) una mica de sentit comú en els nostres Governants, i en comptes d'estar tan atrafegats comptant els morts, es preocupessin de flexibilitzar el confinament i que aquest fos bastant més relaxat i raonable com és en tots els països d'Europa, llevat d'Itàlia; si fins i tot a Portugal o Andorra ho han fet molt més bé que aquí, però aixó és demanar massa, on no n'hi ha no en pot rajar, el Govern filoetarra-comunista xinés del Sr. Sánchez ho ha fet molt malament, molt, i hauran de respondre de la seva nefasta gestió de la pandèmia, encara que ara no sigui el moment, aspecte que el Pp i VOX, miserables de mena, no han entès, en canvi Arrimadas, potser forçada per la necessitat, si.

Aquesta pandèmia està posant en perill el liberalisme occidental. Estem veient que és difícil compatibilitzar el liberalisme amb la pandèmia. Està Occident davant una amenaça d'un retorn a la societat disciplinària? És clar que si, en els aeroports, pel perill del terrorisme ens sotmetem ja sense dir ni piu a unes mesures de seguretat que semblen absurdes i que no poques vegades resulten humiliants. Cada un de nosaltres és tractat com un potencial terrorista. El virus representa un altre tipus de terrorisme incomparablement més perillós que ve de l'aire i que s'ha propagat pel món sencer. És invisible i omnipresent i mata a molta més gent que el terrorisme. ¿Serà capaç el virus de transformar permanentment la societat liberal occidental en una societat disciplinària, en la qual tots sense excepció som tractats com a potencials portadors de virus?, si també, la pregunta és, fins quan ho consentirem?...

afegitó: en un aspecte més de la indigencia del personal aquest que ens mal governa, ara Teresa Ribera entre altres llumeneres han descobert que la bicicleta és la mobilitat ideal per a les ciutats. En el meu cas, arriben 65 anys tard. A Madrid es veu que a partir del proper dimecres ja es podrà circular en bicicleta de Bici Mad, i els particulars amb bici propia que?, que? que?

Publica un comentari a l'entrada

10 Comentaris

  1. Coño, si ya lo has dicho todo.
    Apúntame a estar harto en el segundo lugarl

    ResponElimina
  2. Creo que hay una falta de dirección impresionante. Si no sabe bien a donde se quiere ir, es difícil llegar y en estos términos, aparecen los que aparecen, los que tenían que ser guías se convierten en "quejicas profesionales" y los que debíamos ser guiados, ya nos guiamos, (en la medida de nuestras posibilidades, que no son muchas), como podemos.
    Un saludo

    ResponElimina
  3. MIQUEL y TEMUJIN, recordar a Estanislao Figueras: Señorias, ya estoy hasta los cojones de todos nosotros. Mejor no se puede decir.

    ResponElimina
  4. ¡¡ Ep !!, fes servir el llenguatje inclusiu : "Fart de Tot, de Tots i Totes".

    Catalans i catalanas, catalanets i catalanetas, pixapins i pixapinas..........

    ResponElimina
  5. Tu escrito, muy bueno. Y a propósito de "harturas" y/o "hartazgos" yo añadiría que actuaciones harto inhumanas en algunas residencias de ancianos pueden ser constitutivas de delitos de abandono, de omisión del deber de socorro y de homicidio imprudente, entre otros. Te mantendré al tanto. Ah, y una precisión: Controla tu lenguaje de connotaciones machistas, escritor, de lo contrario el suelo se hundirá y te irás derechito al infierno infiernísimo...

    ResponElimina
  6. al mesmísimo infierno voy a ir, como me lea la Menistra Montero que esta molesta porqué se habla de médicos y enfermeras, de hecho hay mñás mujeres médicos que hombres y mas engemeras que enfermeros, pero es que esto del lenguaje de género es un coñazo, y uno acaba diciendo tonterias como Leire Pajin cOn lo de 'miembros y miembras'.

    Saludos y saludas.

    ResponElimina
  7. (Pues en el infierno nos encontraremos...)


    Un español, un francés, una rubia que está muy buena y una gorda van en un tren. De repente entran en un túnel, se hace la oscuridad y entonces: ¡Plas! Se escucha el sonido de una gran bofetada. Y nada más. Después el tren sale del túnel y los 4 se quedan pensando:

    La gorda cree que el español le ha metido mano a la rubia y esta le dio una bofetada.

    La rubia piensa: El español le metió mano a la gorda, creyendo que era yo, y esta le dio una bofetada.

    El francés por su parte piensa:  El español le metió mano a la rubia, esta supuso que era yo y me pegó a mí.

    Finalmente, el español piensa:
    ¡A ver cuando viene otro túnel y le doy otra bofetada al francés!

    ResponElimina
  8. Farta, també farta. De tantes tonteries, de tanta ineficàcia, de tanta passió pel control per no controlar res, o sí, el nombre de morts mal comptats crec, tothom comptant amb criteris diferents.

    De tanta gent, savis i sàvies que roden, i parlen i diuen i saben com resoldre el problema però són OBEDIENTS, molt obedients.

    Haurem de començar a mesurar el grau d'obediència; i ja anem tard.

    Salut, Francesc.

    Anna Babra

    ResponElimina
  9. A partir del dia 9 de maig consideraré que ja no tinc per què obeïr, i tornaré a sortir a peu o amb la bici com feia abans. Ja ho he decidit.

    ResponElimina