.
El dia que Espanya va arribar a la xifra de 10.000 morts per la pandèmia i es va conèixer la pèssima dada que s’han perdut 900.000 llocs de treball en 14 dies, tota la resta de les notícies que els podem oferir no pot treure el pessimisme que aquests dies ens envaeix a tots. Però no podem deixar de passar per alt la decisió que van prendre ahir els funcionaris de presons adscrits a les juntes de tractament de les presons catalanes en denegar els permisos als líders independentistes presos. Els expliquem la situació. El Departament de Justícia pateix també la situació d’emergència sanitària amb un 25% dels funcionaris de presons de baixa per la pandèmia i amb una població reclusa nerviosa per temor del contagi i per no poder mantenir visites amb les famílies. En aquest context es facilita que 1.174 presos que estaven en tercer grau, que els permet estar en semillibertat, puguin quedar-se confinats a casa seva. I es planteja que un centenar de presos (entre els quals hi ha els líders del procés) que estaven en un segon grau puguin gaudir del confinament domiciliari. El camí normal seria que la junta de tractament dictaminés quins tindrien dret a aquests avantatges i quins no. Després el jutge de vigilància penitenciària pot ratificar aquesta decisió o no, i el sistema reglamentista judicial permet fins i tot a la Fiscalia actuar en contra de la decisió acordada tant per aquest magistrat com per la junta de tractament. Fins aquí el que és habitual.
El més estrany és que tota una sala del Suprem es reuneixi de forma telemàtica en plena pandèmia i emeti una “deliberació no presencial” advertint els directors de presons que podrien cometre prevaricació si faciliten els permisos als presos independentistes. No hi va haver comunicat, ni resolució. Només un avís previ inèdit en tan alt tribunal. Avui els funcionaris de presons han acceptat donar el tercer grau a 15 presos del centenar que tenien a la seva disposició i no han escollit cap dels dirigents del procés. Han estat intimidats per la “deliberació” del Suprem? Cada lector té la seva pròpia opinió sobre el judici i sobre la sentència contra els líders del procés. Però potser en el moment actual, en plena pandèmia, el Suprem podria haver deixat actuar el sistema penitenciari i judicial, i haver-se estalviat la reunió. - Jordi Juan - lavanguardia.cat/
10.500 muertos y casi un millón de personas en medio mes al paro no dan para más ganas de leer, la verdad...
ResponEliminaYo creo que mejor llevaban a los presos a algunas residencias de ancianos y a los ancianos a las cárceles, tengo la sospecha que iban a estar mejor los ancianos en las celdas y con el tratamiento de los políticos presos, que en las residencias donde están. Con vigilancia de que los presos no se escapen, que hay precedentes, claro.
ResponEliminaUn saludo
De lo que se trata simplemente es de aplicar la ley, lo que no se ha hecho por la intimídación del Tribunal Constitucional. Otros presos en las mismas condiciones del 100.2 estan en sus casas, con la pulsera de control, eso si. De momento no se ha escapado ningún preso.
ResponEliminaSaludos