Clam a les localitats costaneres contra els visitants amb segones residències durant l'estat d'alarma. Si ahir coneixíem que a la costa Daurada la majoria de municipis han blindat els accessos per evitar l'arribada de turistes i estiuejants, i així contenir els contagis de la pandèmia, ara ha sortit a la llum una acció empresa a Blanes, on han aparegut cartells amb el missatge "Pixa pins go home". Amb aquesta reivindicació volen protestar contra aquelles persones que han arribat a la ciutat provinents d'altres punts de la geografia catalana, sobretot de Barcelona.
Des de l'inici del confinament pel coronavirus s'ha assenyalat els propietaris de cases vacacionals localitzades arreu de Catalunya, des del Pirineu fins a la costa, acusant-los de negligents i imprudents contra l'intent de les autoritats de frenar l'expansió de la pandèmia. Aquest dijous, els Mossos van sancionar 88 famílies per aquest fet.
jA HI SOM! en primer lloc, qualsevol persona té tot el dret del món a anar a la seva segona residencia, faltaria més, si pren les precaucions que recomana el Gobierno Español i el Govern de la Generalitat de Can Pixa pins, té tot el dret a confinar-se on vulgui, perquè d'això es tracta, de confinar-se. La resta poesia.
Per cert, els blandenses ens han donat personatges molt interessants, com Salvador Macip o l'Esteban (Tarantos), però també altres que no ho són tant, com Quim Torra o Alicia en el país de les porqueries florals, però tots i sinó tots, molts d'ells, sobretot precisament als Pins, viuen dels turistes d'ací i de fora de l'estranger, i em sembla que en la histèria del seu confinament ho han oblidat. Vaja! que els blandenses no han entés de que anava la pel·lícula, que no és 'vacaciones en el mar', però potser si 'un rayo de sol' oh,oh.
Mal assumpte mossegar la ma a qui et dona de menjar, ves que d'ací a un temps les canyes no es tornin llances i els pixapins ara ningunejats i rebutjats els dediquin una 'grossen butifarren' i se'n vagin de vacances a una altra contrada una mica més tolerant i comprensiva, si és que d'aquestes tal i com està tot, n'hi ha.
Que el Gobierno de España o el de la Generalitat de Can pixa  pins s'hagin begut l'enteniment i no s'aclaren amb com tractar la pandèmia, no eximeix als blandenses de la seva manca de respecte per als seus conciutadans temporals. En aquesta bugada perdrem molts llençols, però quan tot això passi, cadascú haurà de respondre dels seus actes i allà amb la seva consciència.
Ja fa dies que ho aviso, aixó acabarà malament.