No és nomès una frase agafada de Josep Maria Gironella, un joc de paraules; els androides no creuen en déu, ni creuen en res, llevat de tot allò que es evident, palpable. Té la seva lògica si tenim en compte que als androides els crea l'home, el mateix que es va inventar a déu, però que decebut de com li va sortir, crea l'androide humà, però com hi ha una part que no li pot programar, com l'enveja, l'avarícia, la luxúria, l'ira, vaja els set pecats capitals del cristianisme, resulta que l'androide és o serà un esser gairebé perfecte, precisament per que no tindrà sentiments de cap mena. Una fredor, una equidistància que fa una mica de basarda, però és el futur que ens ve. A Ex-Machina tindriem un bon exemple de l'androide que ens espera, i francament és molt inquietant, l'androide Ava interpretat per Alicia Vikander està més a la vora de Rot Batty del que sembla.
Però el primer Androide en la història de cinema segueix sent el més influent en el gènere de ciència ficció. Aquesta dona mecànica és creada pel científic boig Rotwang per infiltrar-se i fer-se amb el control de la classe obrera en aquesta societat distòpica creada per Friz Lang. Canviant la seva aparença, Futura pren el lloc de Maria, la líder espiritual de la resistència, portant a la classe obrera a una violenta rebel·lió. El seu brillant disseny de producció i fredor exagerada encarna el to de l'clímax amb el seu gest d'ulls amples, i mirada buida que donava bastant por.
Tan en un cas com en l'altre, els androides no només no creuen en déu sinó que tampoc creuen en els homes.
Si senyor. He vist ex-machina i es realment inquietant.
ResponEliminaSi vol veure una altra "distopia" sobre l´inteligencia artificial, l´identitat y els sentiments dels robots, et recomano las dues ultimas temporadas de la serie "Westworld"
¡¡ Magistral !!.
Westworld em sembla que és de Netflix, pero està inspirada en una película de Yul Brinner, ÀNIMES DE METALL, i si, tambè es per cagar-s'hi de por.
Eliminaés o serà un esser gairebé perfecte"
ResponEliminaNo, no puede ser un "ser". Será un objeto perfecto, eso si, pero nunca un "ser".
"Ser" es el que "es", y el que "es" tiene libre albedrío, siempre.
El humanoide no lo tendrá nunca, estará programado para tenerlo, no lo niego,...pero programado, sino lo programan será eso, un objeto animado con más o menos prestaciones.
Un abrazo
Recorda a Hal-2000, a 2001 comença a prendre decisions pel seu compte. Perquè no ho pot fer un androide evolucionat? .
EliminaRecuerdo Almas de Metal.
ResponEliminaMe causó impresión cuando la vi por primera vez.
Si señor, "Westworld" está inspirado el "Almas de Metal", de los años setenta. Y sigo recomendando las dos ultimas temporadas de "Westworld". Tiene también algo de "Blade Runner", y lo inquietante y de "cagate lorito" es cuando un robot, un androide creado para la diversión y para sufrir los mas bajos instintos humanos, toma consciencia de si mismo y de su condición de pelele de parque de atracciones. Y empieza a buscar la manera de cambiar su existencia.
ResponEliminaEs eso que los científicos llaman alcanzar la "singularidad", el momento en que una inteligencia artificial llegue a ser consciente de si misma.
Por cierto, exteriores de lujo filmados en Valencia, la "ciudad de las artes" y ..... ¡¡ En Besalú !!.
Si, vaig llegir lo de Besalú, però, oi que es de Netflix?, i jo no en tinc, ni filmin, nomès tinc movistar+ series, que per cert les maltracta sovint.
EliminaSi que es de Netflix Francesc, ara be, jo las he descarregat d´una pagina pirata.
ResponEliminaBesalú només surt en un parell d´episodis, fent-lo passar per una secció del parc ambientada en la segona guerra mundial, com si fos un poblet italiá on s´enfrontan el "maquis" y la Whermacht
ResponEliminaAlguna cosa vaig llegir del rodatge a Besalú, crec que a elperiódico. Jo no em baixo res pirata, està ple de virus.
Elimina