Una pel·lícula de 1947 va donar en el clau al predir l'addicció moderna a les pantalles. En els últims dies s'ha viralitzat un vídeo de la pel·lícula francesa de ciència-ficció 'Télévision œil de demain' (Televisió, l'ull del demà), filmada el 1947 pel director JK Raymond Millet, que va predir amb una sorprenent exactitud l'addicció de la societat moderna a les pantalles dels mòbils i tauletes i l'omnipresència d'aquests dispositius a les nostres vides.
Amb més de 70 anys d'anticipació, l'obra mostra a transeünts que caminen pels carrers ocupats amb el que veuen en les seves petites pantalles i ensopegant entre si, mentre a les cafeteries i el transport públic miren els seus dispositius sense importar-los res més.
En una escena, un home fins i tot s'atura enmig de la via, tan obsessionat que no s'adona que un cotxe se li acosta i fa senyals per poder passar. En una altra, un conductor té un accident per haver prestat massa atenció al que veia en un dispositiu, semblant a una tauleta o una pantalla incorporada en el panell del seu automòbil. És impresionant la capacitat de preveure de Raymond Millet, que l'acosta a la figura de l'escriptor Jules Verne que més que preveure, sabia, pels contactes que tenia amb el món científic,  com possiblement deu ser el cas del director de cinema francés Raymond Millet.