L'estat adult és la traïció als ideals de joventut, així que l'Estat adult ha trobat en el coronavirus la coartada perfecta per extirpar qualsevol conat de rebel·lia en la seva arrel juvenil. És alló tan vell de 'el jovent d'avui en dia', que ja ho deia el meu avi, el pare, i quasi jo, un jovent inconscient, irresponsable, cony! són joves i encara no els hem pervertit suficientment perquè es comportin com estúpids inconscients i irresponsables adults. Nomès cal veure en Quimet Torra com es comporta sense anar més lluny, en uns casos de mal comportament d'una part del jovent que son aïllats.
Des del desgovern es criminalitzen les festes de fi de curs, en discoteques, o a la platja, qualsevol comportament dels adolescents es desqualifica per inapropiat, sempre sota l'amenaça del contagi que ens ha portat el rebrots. Els mitjans de comunicació dictaminen i pontifiquen sobre la «irresponsabilitat», als que acusen directament d'imbècils, quan encara no han estat els joves suficientment pervertits pel sistema per ostentar aquesta qualificació.
Suposo que era inevitable que la pandèmia virés cap a la moralitat més abstrusa. Es desplega més duresa, no només verbal, contra una festa juvenil (d'una part del jovent) que contra les residències de gent gran on s'ha registrat una autèntica carnisseria agreujada per la negligència de la administració, i en comptes de plantejar-se què va fallar perquè Catalunya tingui més morts que qualsevol país del seu entorn de la gent gran, es descarrega la responsabilitat sobre una generació jove que es mereix un homenatge pel seu comportament exemplar durant el confinament. Els avis, no han rebut ni una sola disculpa i, per defensar-se de les acusacions de congraciar-se aquí des de la pretesa complicitat amb la joventut, es pot recordar que no mostren una especial proclivitat cap als mitjans convencionals. Aquí es parla de la gent gran, als qui confonen de nou la obediència amb intel·ligència i sentit comú, i sobretot  com sempre, anat a per el més fàcil i menys compromés, criminalitzant al més dèbil i proper.
El que no diuen ni diran aquests polítics de fireta que representa que ens manen, sempre i quan Brussel·les i Madrid els deixin, és que el principal problema de la gestió de la pandèmia ha estat en que estem en precampanya electoral amb dos partits nacionalistes a matadegolla, i aquest fet, aquest drama, ha prevalgut sobre la preocupació e interés per els ciutadans.