La Vanguardia publicava ahir unes imatges de la Pica d’Estats, la muntanya més alta de Catalunya, amb cues interminables d’excursionistes per fer-se una selfie, ben juntets, sense respectar la distancia física ni res. Quant de mal ha fet Instagram! Mai en la història l’home no havia estat tan exhibicionista. El més important no és gaudir d’un paisatge pirinenc, sinó poder fotografiar-lo amb el nostre rostre en primer pla. Les imatges de la gentada al cim anaven acompanyades d’altres del freqüentat camí que hi porta o dels excursionistes banyant-se als estanys propers, malgrat ser una activitat prohibida. Les autoritats del parc natural de l’Alt Pirineu s’han proposat de limitar els accessos: només al juliol va registrar 66.800 visites.
La sensació general d’indignació ha estat semblant a la que molts vam sentir quan fa un any vam veure les fotografies de l’Everest difoses per France Presse. Més de 200 persones en una cua d'hores per assolir el pic més alt del planeta resultava una imatge desconcertant, 65 anys després que Sir Edmund Hillary juntament amb el xerpa Tenzing Norgay aconseguissin una fita per a la història de la humanitat, a mitjans del segle XX.
Que l'ésser humà és l’espècie més depredadora del planeta, ja ho sabiem, però ara haurem d'afegir-hi que és la més inconscient i exhibicionista de totes. Teniem al capo les vergonyoses imatges de l'any passat, amb aquella tropa d'inconscients fent cua per arribar a dalt de l’Everest, l'itinerari del qual s’assembla cada vegada més a una rambla, i ara, el mateix comença a passar a la Pica d’Estats, que ha passat de ser una llegenda catalana a convertir-se en una simple selfie. Podria parafrasejar Macbeth i dir: la Pica d'Estats escalada per uns idiotes plens d'aire i selfies, en un clar exemple de com tota una societat, o quasi, s'avoca en el precipici de la seva autodestrucció.
Com ha canviat tot, des que a l'any 1983 es realitzà una històrica pujada a la Pica d'Estats per commemorar el centenari de l'ascensió feta per mossèn Cinto Verdaguer. Ocasionalment, en aquella pujada que acabà aplegant uns 300 muntanyencs, hi havia el senyor Jordi Pujol i Soley, president de la Generalitat de Catalunya, una pica on uns anys abans el mateix President hi havia vist la llum i el futur del país, bé el futur o el futut que estaria el que en quedaria de país uns anys més tard. Visca Bongonia!, o Visc a Bongonia!
No vale la pena comentar nada.
ResponEliminadecir que en Girona capital y en Salt se está diciendo a la población que ponga su culo en las sillas de casa, que en casa también se está bien, que no toquen los cojones y que se queden de una puta vez quietos.
Esto no ha acaba, si acaso ha acabado de empezar. Eso es lo que escucho a mis familiares que están en el meollo. Y ojo, que cuando empiecen a caer y ponerse de baja, veremos quien los atiende en el hospital, porque además ahora se demuestra que habiendola tenido puedes volver a cogerla, o sea que, de inmunidad se sabe poco.
Una abraçada.
No ho sé Miquel, a les escoles s'ho han pres seriosament, almenys mestres i alumnes, els pares i mares ja són una añtra historia, ahir denunciava una mare que després de deixar la mainada a l'escola, molts, eren a les terrasses sense mascareta ni res, ben apretadets.
Elimina(Lo digo por la foto en las alturas). Por más que esté de moda, los momentos fotográficos aparentemente perfectos de mucha gente joven (y no tan jovencita), no pueden compararse a menudo con la realidad de sus vidas monótonas y aburridas. (Del mismo modo que los aparatos inteligentes no convierte en inteligentes a quienes los usan)
ResponEliminaCelebro que, como a todos, te guste El Quijote, pero no celebro -caso de haber existido- la censura.
Borreguismo me parece, además que eso de subir a las montañas para luego volver a bajar, ¿que gracia tiene?. Subida una subidas todas, ya subieron en su dia Mossen Cinto y luego Jordi Pujol en nombre de todos nosotros.
ResponEliminaY vuelvo a perderme de nuevo con el Quijote, ¿que censura?, lo siento, no debo tener el dia.
ResponSuprimeix
Je,je. Pues la foto de meses atrás con saturación también en la cumbre del Everest tampoco tiene desperdicio.
ResponElimina... i a l'Everest no és la primera vegada, ja ho vaig publicar a Collonades.
ResponEliminahttps://kollonades.blogspot.com/2019/05/embus-leverest-200-muntanyencs-pugen-al.html