Avui és el dia mundial de l'Alzheimer. Els malalts d'Alzheimer pateixen una degeneració cel·lular que els converteix en ciutadans vulnerables que necessiten de cures especials durant gairebé tot el dia. Normalment, aquesta malaltia es fa present en gent d'edat avançada a causa de la deterioració de sistema nervios. Encara que actualment existeixen medicaments que poden alentir la progressió de la malaltia, la veritat és que no hi ha encara un tractament que pugui curar aquest trastorn. Ja que, de moment, no es pot escapar d'aquesta malaltia.
A França han decidit construir el primer poble específicament dissenyat per a malalts d'Alzheimer. El poble en qüestió porta el nom de Village Landais Alzheimer i  estarà format per diverses instal·lacions que fan que els pacients puguin viure còmodament i també amb certa dosi de llibertat. El poble, que encara es troba en fase de construcció, comptarà amb diferents àrees residencials dins d'una instal·lació tancada on tots els pacients poden moure lliurement i viure la seva vida fins i tot sense necessitat de medicaments ni controls ferris.
El poble està dissenyat per cobrir les necessitats perquè els pacients no hagin de preocupar-se per res, tan sols viure una vida lliure i emancipada. En el lloc es poden trobar diferents edificis, no només residencials, també gimnasos, supermercats, restaurants, biblioteques, perruqueries i altres establiments habituals en qualsevol ciutat, només que instal·lats de forma segura per als seus habitants. Village Landais està finançat pel govern de França i també està sent recolzat per diferents associacions, i sembla evident que està destinat a malalts d'Alzheimer, però a tots o nomès als que tenen possibles, o sia no per als pobres, clar que caldrà veure-ho, el Govern Francés de sempre ha estat molt més social que els de la resta de països veïns.