Ho acaba de publicar Mayka Navarro a la Vanguardia, i deu n'hi do quin dia avui per en Quim Torra. Yo que pensaba hoy no es mi día estoy salao' pero Quim Torra tu estas peor no estas en na'.

La matinada de dilluns 27 de juliol la plaça de Sant Jaume estava absolutament deserta i la porta principal de fusta robusta d'Palau de la Generalitat tancada amb pany i clau, amb el servei de guàrdia dels Mossos d'Esquadra a l'interior. Cap a la una, un individu cobert completament amb un mico blanc i mascareta abandonar un maletí negre al costat de les tanques col·locades delimitant l'accés. Amb molta calma, l'home encara va tenir temps de deixar-se fotografiar amb el maletí obert per una de les persones que l'acompanyava. Des de l'interior de Palau es van activar els protocols de seguretat i es va descobrir a l'interior un cap de cavall de plàstic, tacada de pintura vermella que simulava sang.

La macabra composició estava acompanyada d'una carta mecanografiada de dues pàgines dirigida Quim Torra en la qual se li exigia una declaració unilateral d'independència el proper 11 de setembre. Els signants s'oferien a col·laborar amb la policia de la Generalitat en el "control del territori". En la mateixa missiva, avançada per l'ABC ia la qual ha tingut accés La Vanguardia costat de les imatges, s'acusava el fins ara president de la Generalitat de col·laborar amb el govern central i se li adverteix que "si vol ser recordat heroicament en els llibres d'història haurà de complir amb la voluntat d'aquest poble i proclamar la república catalana ".

El maletí actiu a l'ASI, l'Àrea de Seguretat Institucional dels Mossos d'Esquadra que s'ocupa de la seguretat de el president i de al Palau de la Generalitat, així com la comissaria general d'informació encarregada d'analitzar les amenaces i recopilar informació dels moviments que advoquen per la violència. El grup d'anàlisi dels escortes de Torra van identificar a l'individu, gravat per les càmeres de seguretat que abunden en tota la zona, i van arribar a citar-lo per prendre-li declaració en seu policial.

El nou moviment independentista Blanc Bloc va néixer l'abril passat amb una carta fundacional de presentació que van difondre a través del seu canal de Telegram i compte obert de Twitter. El grup cita com els seus inspiradors a el grup italià Tute Bianche (vestits blancs), un moviment antiglobalització que va estar actiu en el 2000 i que es distingia per utilitzar una vestimenta blanca que ajudava a distingir als seus membres en les mobilitzacions i per emprar nombrosos materials de protecció per desafiar la policia. Bona part de la informació que genera els canals oberts de el moviment estan destinats a orientar als seus seguidors sobre la manera de vestir completament de blanc per passar desapercebuts en les manifestacions i l'elaboració de material per a la construcció de barricades i el trencament de la força de les línies policials.