{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

CULPANT AL PORCO GOVERNO



El mètode Fransiscu, que així em deia la mare, és molt senzill. Si tothom es comportés com jo, el món aniria molt millor. També haig d'afegir que seria molt avorrit. Hi havia un episodi de The Twiling Zone - la Dimensió desconeguda -, que anava d'aquest pal. Un home es queixava amargament: si tothom fos com jo, si tothom es comportés com jo, el món aniria molt millor - deia -. Un dia al matí quan es lleva, la gent que es creua pel carrer, l'empleat del metro, els passatgers, tots tenen la mateixa i única cara, la seva, i amb ella, la seva intransigència i el seu tarannà, i aleshores s'adona l'home de lo errat que anava.

Bé, conya a banda, El Dr.Argimón deia l'altre dia al Via Lliure de Xavi Bundó que ell era molt avorrit. Però Bundó li va treure molta informació sobre les properes decisions a prendre per la Generalitat per controlar i frenar l'augment de la pandèmia en  la segona onada, decisions que en principi sabrem divendres, Clar que Argimón no és polític, puig a una pregunta compromesa que li va fer Bundó, va contestar amb un rotund SI!, i aixó un polític mai ho faria, aquesta síl·laba no és genèticament al seu diccionari.

I després de les declaracions de diumenge del Dr.Argimón ja tenim al pais esvalotat, tertulians de Rac1 d'aquest mati inclosos a ran de les declaracions amorfes que ha fet sense mullar-se el secretari general de Salut el Sr.Marc Ramentol, que aquest si que és polític. Uns tertulians que llevat d'Antón Losada, la resta no han entès res, pero no importa, com els tertulians, aixó és secundari.

El que em preocupa, el que importa és que hauriem de tenir clar, que els únics responsables del desastre de la primera i sobretot de la segona onada de la Covid-19, no son els Illa, Simón, Argimón, Sánchez, exTorra etc. Els responsables, són els irresponsables d'una gran part dels ciutadans, que un per un, com passa amb Messi, el seu comportament es alhora el problema i la solució, i si es vol acabar amb la pandèmia, tenint en compte que la vacuna va per llarg, ja en van dues que presenten problemes, Johnson&Johnson avui i la d'Oxford la setmana passada, la solució, la única solució és que la ciutadania es comporti com a persones adultes i civilitzades i no com a bretols.       

Com a exemple, fixeu-vos amb l'ùs de les mascaretes que en fan la majoria de ciutadans, és al revés del que hauria de ser. Anant pel carrer no cal la mascareta si no hi ha una gran aglomeració de gent, però quasi tothom la porta, molts ensenyant la titola - cert -, però la porten i com el nom és tapaboques, la boca si que la porten tapada. Però s'asseuen a una terrassa o en una reunió familiar cinc o sis, i xerren i xerren sense mascareta tranquil·lament, i aquí és on s'infecten, o sigui que la mascareta tal com s'empra, no serveix a penes per a res.

Ho vaig dir l'altre dia i ho torno a dir ara i aquí, potser ens han ensenyat pocs cadàvers, pocs taüts i poca gent entubada a les UCI, per tal de que prenguem consciència de la magnitud de la tragèdia. Tant si els morts són 35 com 45 mil, són molts morts per agafar-se amb conya la situació, Si us plau, enteniment, enteniment i enteniment és el que hauria de posar-hi tota la societat, sinó anirem camí del pedregar, culpant al porco governo aixó si.

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. Pasado mañana es el cumple de uno de los nietos. Tengo dos.
    Si sumamos a sus padres ya son cuatro, si sumamos a los consuegros, ya son seis. Y faltamos nosotros dos para ser ocho.

    hemos quedado en que se junten un día ellos seis y lo celebren, nosotros lo haremos la semana que viene, también seremos seis y así lo celebrará dos veces.
    Todos de acuerdo. NO PUEDE SER MÁS DE SEIS, me guste o no, y me sabe mal porque con mis consuegros me llevo de maravilla.
    El año que viene será otro año si supero este.
    salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me temo que el año que viene será igual, al menos hasta Junio. Nosotros lo celebramos tres veces, uno con cada hija y familia.

      Elimina
  2. Tienes razón en lo que dices, pero hay más. Parece demostrado que las epidemias y/o pandemias virales (especialmente las derivadas de la influenza), no se pueden evitar. También es un hecho que de momento no hay nada verdaderamente efectivo para combatir esta última. Se dan palos de ciego en todos los ámbitos, pero para desestresarte un poco voy a contarte una anécdota: El mundo en general anda hoy tan despistado sobre las medidas a adoptar como en su día le pasó a la Orden de los "Hermanos Antonianos", nacida para combatir una epidemia llamada "el fuego del infierno" o "mal de los ardientes" (técnicamente ergotismo), que asoló la Europa medieval. Los monjes pretendían curar a los enfermos a base de rezos y reliquias. Al final se descubrió que el problema era un hongo del centeno. El agente transmisor fue el pan.

    La vacuna está lejos y dicen que los retrovirales serán una opción. Llegado el caso lo serán, sin duda, sobre todo para las multinacionales farmacéuticas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La vacuna parece que va para largo, o sea que mientras llega no estaria de más que la gente se comportara, no es tan dificil. El problema no está en un bar, ni en la barra ni en las mesas, sino en que la gente se comporte correctamente, y para ello hace falta un estado de conciencia que en general no se tiene.

      Elimina