L'Ambaixada de Rússia a Espanya, s'ha mofat aquest dimecres de les informacions que apunten al fet que Moscou suposadament va oferir a la tardor de 2017 a l'expresident català Carles Puigdemont 10.000 soldats i pagar tot el deute catalana si declarava la independència. En concret, es refereix a la investigació de l'titular de Jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona, que aquest dimecres ha ordenat un operatiu amb 31 registres i 21 detinguts pel presumpte desviament de fons a el procés independentista.

‼️ Ojo: La información aparecida en los medios 🗞️ españoles 🇪🇸 sobre la llegada de 🔟 mil soldados rusos a Cataluña está incompleta 👇👇👇 pic.twitter.com/Y7v3GjlYVm - — EmbajadaRusaES (@EmbajadaRusaES) October 28, 2020

Després d'aquesta informació, l'Ambaixada russa a Espanya, a través del compte verificat de Twitter, s'ha mofat de la mateixa i ha ironitzat sobre el seu to conspiranoic, el que ha generat gran nombre de comentaris i bromes per part dels usuaris de la esmentada xarxa social.

"La informació està incompleta. Cal afegir dos zeros a el nombre de soldats ", ha assenyalat l'Ambaixada de Rússia a Espanya en un missatge penjat en xarxes socials.

En la mateixa línia de burla, afegeix que també falta "el més impactant" de tota la conspiració: "les tropes haurien de ser transportades per avions Mosca i Xato acoblats a Catalunya durant la Guerra Civil i amagades en un lloc segur de la Serra catalana fins rebre a través d'aquestes publicacions l'ordre xifrada d'actuar "

L'ambaixador rus a Espanya, Yuri Korchagin, s'ha queixat públicament en diverses ocasions d'algunes informacions que vinculaven aspectes del Procés amb Rússia i en aquesta ocasió l'Ambaixada ha respost amb aquesta mofa. Per la seva banda, l'expresident català Quim Torra es va fer ressò de l'missatge de l'ambaixada, afegint el comentari: "no crec que s'hagi vist mai una cosa semblant a la diplomàcia internacional".

El més preocupant és que la Guàrdia Civil ha volgut homenatjar els militars feixistes de la División Azul, amb l'operació d'avui contra empresaris catalans. L'operativa iniciada ahir al matí contra els independentistes l'han anomenat «Operació Volkhov» (Vóljov en rus no ciríl·lic). Resulta que Volkhov és una ciutat russa que dóna nom a la 'Batalla de Volkhov' de la División Azul: va ser el 18 d'octubre quan el general Muñoz Grandes va ordenar al coronel Esparza el pas del riu de la ciutat. Una acció que va ser en silenci, sense protecció artillera, explotant el factor sorpresa, passant la terra minada i llançant-se a l'assalt de la cota triada.

La Guàrdia Civil ha vinculat Rússia amb el Procés de manera hilarant. Per si fos poc, La benemérita no dissimula i, amb l'elecció d'aquest nom que ajunta a franquistes i nazis, es defineix perfectament i es retrata bén retratada, Ai Tácito! que se't veu el llautó.