Si Isabel Díaz Ayuso no governes per a tots els madrilenys podria dedicar-se a l'humor i actuar al club de la comèdia. Però resulta que aquesta senyora presideix una de les comunitats més afectades per aquesta segona onada de coronavirus. Però ella segueix vivint en un univers paral·lel en què tot funciona a l'inrevés de com les evidències científiques demostren dia rere dia. O això, al menys, és el que cal desprendre de les declaracions que hem d'escoltar de la seva boca.

Són innombrables les 'perles' que la presidenta madrilenya ha deixat anar des que va començar aquesta pandèmia, i és que a la que li posen un micròfon al davant, no perd l'ocasió per lluir-se i deixar a tothom amb la boca oberta d'incredulitat per les seves surrealistes declaracions. Mentre no era Presidenta ni res, feia una certa gracia amb les seves sortides de to, però ara no en fa cap, massa vides depenen de la seva obscena indigència mental.

Com liberal que es vanta de ser (manda güevos que diria Federicol) el seu últim desig és posar per davant les activitats econòmiques abans que contenir la propagació de virus. Precisament ara que la Generalitat de Catalunya ha anunciat que decretarà el tancament dels bars i restaurants, Ayuso no ho valora, ni pensa fer-ho, i per defensar la seva postura, ha fet servir un argument que és si menys no curiòs, per a no dir surrealista...

Exactament la Senyora, Ayuso ha assegurat el següent: "Si apretes massa als restaurants i et portes per davant negocis de milers de famílies, el que estàs fent és que el contagi s'en vagi a les cases. Perquè els ciutadans, al no poder fumar, al no entendre les normes, a l'anar-se'n aviat a casa, acaben anant-se als seus habitatges i això és molt pitjor". 

És a dir, que per a la 'inefable liberal Ayuso' el confinament que va mantenir a casa durant gairebé quatre mesos a tots els espanyols no va valer de gaire. Que els científics estan equivocats i que en els bars no hi ha risc de contagi encara que et treguis la mascareta per consumir però que si et quedes a casa convivint amb les mateixes persones, és d'aquí d'on vénen els problemes. Ni a Ana Botella se li hauria ocorregut dir una bestiesa així.

Una altra de les seves genialitats ha estat marcar-se un Duran i Lleida sobre Andalusia, al programa d'Ana Rosa; en ser preguntada per la diferència de criteris amb Andalusia - governada pel PP -, ha al·legat que "a Madrid la gent no vol viure subvencionada" i, per aquest motiu, "ve el millor d'Espanya" a la regió. Si això ho diu un polític català li cau 'la del pulpo', pero a ella ningú a Madrid ni a Andalusia li ha retret la bestiesa.

La gestió de la Comunitat de Madrid és sens dubte una de les majors desgràcies que té Espanya, i no és una cosa nova, abans que Ayuso hi va haver una senyora anomenada Ana Botella, que no era millor. La diferència és que ella no va haver de fer front a una crisi com l'actual, i es va conformar a prendre a oferir Relaxing cup of café con leche in Plaza Mayor, mentre malvenia vivenda pública a fons voltors per quatre quartos. Diguessim que Botella era idiota e incompetent, peró no era ni de lluny tan inconscient com Ayuso, que és perillosament inconscient. A la Comunitat de Madrid cal un motí com el de la Bounty, pel bé de tots els madrilenys. 

I no digueu alló de que Ayuso ens pren per ximples, no us convé si fem cas a Manuel Cruz. La història ens hauria d'haver ensenyat que, en efecte, convé sospitar de les evidències que es presenten com a aclaparadores. I, dins d'aquest grup, especialment d'aquelles el caràcter inqüestionable de les quals prové del fet de ser compartides per molts. Al capdavall, el gruix de fanatismes, supersticions i altres patologies de l'ànima anàlogues que en el passat han existit (bé, alguna continua en vigor, vostès ja m'entenen) comptava amb un suport no ja abundant, sinó fins i tot massiu. Però si estem parlant dels ximples, caldrà recordar que la intel·ligència no va a pes. O és que resulta impensable que una mateixa ximpleria pugui ser compartida per molts?

Resumint. La pròxima vegada que sentin algú que afirma que el que més el molesta és que el prenguin per ximple no diguin res. Només deixin-lo parlar una mica més. Així sortiran de dubtes ràpidament.