Un individu vestit amb abillament medieval i armat amb arma blanca ha matat almenys a dues persones i ha deixat cinc ferits en la zona de l'Assemblea Nacional de la ciutat canadenca del Quebec, segons Ràdio-Canada. La policia ha informat que ha arrestat un sospitós i demana als que es troben a l'àrea "que romanguin a casa amb les portes tancades", ja que la investigació segueix en curs.

Encara que pugui semblar un fet aïllat. no ho és, de la mateixa manera que l'atemptat contra el capellà a França difícilment és producte d'un atac islamista,  -els islamistes no solen atemptar amb pistoles -, cada grup terrorista té el seu modus operandi, i és per això que només produir-se els atemptats de l' 11S a Madrid, era evident que no havien estat obra d'ETA, per més que s'entestéssin Aznar i Pedro Jota en culpar als etarres.

El que preocupa i potser la pandèmia hagi accelerat el procés, és el progressiu deteriorament d'una societat, del seu comportament cada vegada més violent, de la manca de respecte a l'autoritat, una societat cada vegada més a prop de la barbàrie que de l'humanisme que en va reclamava el pare de Louis Pawels. Aquest comportament, aquesta deriva beneficia clarament als partits ultres com VOX que troben en aquesta ciutadania descontenta i desconcertada el brou de cultiu per alimentar les seves misèries ètiques i morals. Tenen el terreny abonat, ho saben, i se n'aprofiten.

Anem cap a la foscor de manera irreparable, l'únic que ha fet la pandèmia és accelerar el procés de descomposició d'aquesta societat.