ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

L'ERA DE LA SINGULARITAT



💭Li anem donant voltes últimament a si canviarà o no la manera de treballar en un futur com a consequencia de la pandemia, potser el que ha succeit o és a punt de succeir és que farem un salt en el temps abans del previst cap a la era GNR, l'era de la singularitat.

Raymond Kurzweil és un expert tecnòleg de sistemes i d'Intel·ligència Artificial i eminent futurista. És actualment president de l'empresa informàtica Kurzweil Technologies, que es dedica a elaborar dispositius electrònics de conversa màquina-humà i aplicacions per a persones amb discapacitat i impulsor de la Universitat de la Singularitat de Silicon Valley.

La futura era GNR (genètica, nanotecnologia, robòtica) no naixerà a causa només a l'explosió exponencial de la computació, sinó a causa de la interacció i a el gran nombre de sinergies que resultaran de múltiples avenços tecnològics entrellaçats entre si". La Singularitat és a prop. Quan els humans transcendim la biologia en un futur. Llavors què és la Singularitat? És un temps esdevenidor en el qual el ritme del canvi tecnològic serà tan ràpid i la seva repercussió tan profunda que la vida humana es veurà transformada de manera irreversible. Encara que ni utòpica ni distòpica, aquesta era transformarà els conceptes dels quals depenem a l'hora de donar significat a les nostres vides, ja sigui pel que fa a models de negocis o a el cicle de la vida (incloent la mort)."

La Singularitat constituirà la culminació de la fusió entre la nostra existència i el pensament biològic amb la nostra tecnologia, donant lloc a un món que seguirà sent humà però que transcendirà les nostres arrels biològiques. A la post-Singularitat, no hi haurà distinció entre humà i màquina o entre realitat física i virtual. Si es pregunta sobre el que seguirà sent inequívocament humà en un món així, la resposta és simplement aquesta qualitat: la nostra és l'espècie que inherentment busca expandir el seu abast físic i mental més enllà de les limitacions actuals del cos que provisionalment ocupa."

Publica un comentari a l'entrada

5 Comentaris

  1. Lo encuentro complejo, pero no pongo en duda nada, porque nada se y las sorpresas que uno se lleva son morrocotudas.
    Un abrazo

    ResponElimina
  2. Tot és possible, de la mateixa manera que fa un any just no teniem ni idea de com estariem ara., tampoc tenim ni idea de com estarem d'ací a un any.

    Salut

    ResponElimina
  3. a lo millor quan em posin la vacuna podré tocar el piano.

    ResponElimina
  4. No arribarem a tot això, ens haurem extingit abans.

    ¿ Lo teu amb el piano no será com aquell acudit de LËugeni ?.

    ResponElimina