💭Li anem donant voltes últimament a si canviarà o no la manera de treballar en un futur com a consequencia de la pandemia, potser el que ha succeit o és a punt de succeir és que farem un salt en el temps abans del previst cap a la era GNR, l'era de la singularitat.

Raymond Kurzweil és un expert tecnòleg de sistemes i d'Intel·ligència Artificial i eminent futurista. És actualment president de l'empresa informàtica Kurzweil Technologies, que es dedica a elaborar dispositius electrònics de conversa màquina-humà i aplicacions per a persones amb discapacitat i impulsor de la Universitat de la Singularitat de Silicon Valley.

La futura era GNR (genètica, nanotecnologia, robòtica) no naixerà a causa només a l'explosió exponencial de la computació, sinó a causa de la interacció i a el gran nombre de sinergies que resultaran de múltiples avenços tecnològics entrellaçats entre si". La Singularitat és a prop. Quan els humans transcendim la biologia en un futur. Llavors què és la Singularitat? És un temps esdevenidor en el qual el ritme del canvi tecnològic serà tan ràpid i la seva repercussió tan profunda que la vida humana es veurà transformada de manera irreversible. Encara que ni utòpica ni distòpica, aquesta era transformarà els conceptes dels quals depenem a l'hora de donar significat a les nostres vides, ja sigui pel que fa a models de negocis o a el cicle de la vida (incloent la mort)."

La Singularitat constituirà la culminació de la fusió entre la nostra existència i el pensament biològic amb la nostra tecnologia, donant lloc a un món que seguirà sent humà però que transcendirà les nostres arrels biològiques. A la post-Singularitat, no hi haurà distinció entre humà i màquina o entre realitat física i virtual. Si es pregunta sobre el que seguirà sent inequívocament humà en un món així, la resposta és simplement aquesta qualitat: la nostra és l'espècie que inherentment busca expandir el seu abast físic i mental més enllà de les limitacions actuals del cos que provisionalment ocupa."