💭Ahir era el dia dels innocents, la tradició dels Sants Innocents en realitat, d'innocència no en té res perquè fa referència a una matança de nens, la qual es diu que va ordenar Herodes de tots els menors de dos anys nascuts a Betlem, en la seva obsessió per desfer-se del recentment anunciat Messies, Jesús de Natzaret, la qual cosa tampoc sabem del tot segur si va ser així. La notícia dels fets podria ser falsa. La primera pista està en l'absència d'aquest episodi en els altres tres evangelis, només surt en el de Sant Mateu, però molt més pes té la seva absència en la narrativa que Flavio Josepo, un historiador de segle I, va fer de la variada psicopatia del rei jueu. Va documentar com va matar a diversos membres de la seva família per por de perdre el tron, i sens dubte hagués esmentat l'episodi de lamatança dels nens si realment hagués tingut lloc. És altament improbable que Josefo, un jueu i amb cap simpatia per Herodes, obviés esmentar una massacre d'aquesta mida i arbitrarietat.

En l'actualitat ja gairebé no hi ha qui busqui una innocentada en un diari, emissora de radio o canal de televisiòn, perquè estem a diari envoltats d'elles. Ahir el Mundo Deportivo publicava la notícia que Piqué es presentava a President del Barça, la qual cosa gairebé segur és una innocentada, que també podria ser certa, i poc més. Quant fa que ja no es pengen ninots de paper a l'esquena dels incauts ciutadans?. Les Fake News han matat a la innocentada clàssica.

Ahir no hi va haver doncs més innocentades que qualsevol altre dels dies de l'any. Tant de bo fos una innocentada tot el que ens ha passat aquest any, amb aquesta filera inacabable d'éssers que se n'han anat, que passen ja de cinquanta mil, i seguint....

Tot i que alguna certesa s'obre pas mentre esperem agafats amb esperança a les vacunes, no sabem el què vindrà el proper any. Aquesta és la gran innocentada de l'any 2020, l'any dels innocents.