💭Els ajuntaments han engalanat les ciutats amb les llums per Nadal, suposo que per ajudar al comerç a vendre alguna cosa i per animar a la gent, per la costa aquesta tan tronada de la magia del Nadal, i per recodar a la gent que poc las podran gaudir. El Govern ha afluixat la presió confinatoria per aquests dies tan assenyalats, i no sé jo si el sacrifici d'aquests mesos ens fa mereixedors d'aquesta petita recompensa, per que tot aquest esforç no ha estat un sacrifici, sinó una manera d'auto protegir-nos. 

Que excepcionalment es permetin els desplaçaments, les reunions de deu persones (de moment) o sortir fins a dos quarts d'una o de dues, només perquè són dates assenyalades, no implica que el virus estigui sota control, i torna a crear confusió sobre el motiu d'activar i desactivar les mesures, la utilitat de algunes de les quals és feble a curt termini. La 'R' segueix pujant cada dia,  - ja hem arribat a l'1 -, i no es per retreure res a ningú, simplement deixar constància que fa 8 dies que es varen aixecar mesures permetent obrir bars, terrasses i restaurants, es veu que encara no hem entés que el que no pot ser, no pot ser, i ho bé s'apliquen les mesures de manera seriosa i contundent, o no ens en sortirem en molt de temps.

No té sentit alimentar la màgia del Nadal, un Nadal distòpic el d'enguany, i tampoc el té proclamar que l'any que ve serà millor perquè ja no serà el 2020, ni tans sols desitjar-ho. Vivim en una societat infantilitzada, que creu més en els desitjos que en la realitat, que es comporta com els nens petits quan es tapen la cara i es creuen que ningú els veu. I si no comencem a comportar-nos com adults conscients y responsables, la pandèmia va per llarg. Veure'm d'aci a 15 dies els efectes del pont de la Purísima Constitució.

Encara que ni el Govern ni els epidemiòlegs encertin en els seus diagnòstics i decisions, i vagin donant pals de cec prova error, després de prova error, fins a l'error final, gran part de la culpa és nostra, dels ciutadans, cal recordar que els qui Governen o ejerceixen la medicina, també són ciutadans. Governar en temps dificils no és fàcil, valgui la mitja redundancia, i més si davant tens una tropa encara que són més inútils que tu mateix; tant demanar administrar la pandemia totes i cadascuna de les autonomies, i quan el Govern els hi ha deixat fer, aquests ho han fet igual o pitjor de malament que aquest i a més a més, encara l'acusen de deixadesa en les seves seves funcions.

Deu ser per totes aquestes raons i alguna que em deixo, que no veig que el 2021, hagi de ser milor que aquest any que estem a punt d'abandonar, ans al contrari, el 2021 serà molt pitjor que aquest, la pandemia vírica potser la controlarem, peró la pandemia económica i social se'ns descontrolarà sense remei, i aquí si que no tenen solucions màgiques de cap mena, ni les autonomies ni el Govern. Que Ford hi faci més que nosaltres.