{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

UN NADAL DISTÒPIC



💭Els ajuntaments han engalanat les ciutats amb les llums per Nadal, suposo que per ajudar al comerç a vendre alguna cosa i per animar a la gent, per la costa aquesta tan tronada de la magia del Nadal, i per recodar a la gent que poc las podran gaudir. El Govern ha afluixat la presió confinatoria per aquests dies tan assenyalats, i no sé jo si el sacrifici d'aquests mesos ens fa mereixedors d'aquesta petita recompensa, per que tot aquest esforç no ha estat un sacrifici, sinó una manera d'auto protegir-nos. 

Que excepcionalment es permetin els desplaçaments, les reunions de deu persones (de moment) o sortir fins a dos quarts d'una o de dues, només perquè són dates assenyalades, no implica que el virus estigui sota control, i torna a crear confusió sobre el motiu d'activar i desactivar les mesures, la utilitat de algunes de les quals és feble a curt termini. La 'R' segueix pujant cada dia,  - ja hem arribat a l'1 -, i no es per retreure res a ningú, simplement deixar constància que fa 8 dies que es varen aixecar mesures permetent obrir bars, terrasses i restaurants, es veu que encara no hem entés que el que no pot ser, no pot ser, i ho bé s'apliquen les mesures de manera seriosa i contundent, o no ens en sortirem en molt de temps.

No té sentit alimentar la màgia del Nadal, un Nadal distòpic el d'enguany, i tampoc el té proclamar que l'any que ve serà millor perquè ja no serà el 2020, ni tans sols desitjar-ho. Vivim en una societat infantilitzada, que creu més en els desitjos que en la realitat, que es comporta com els nens petits quan es tapen la cara i es creuen que ningú els veu. I si no comencem a comportar-nos com adults conscients y responsables, la pandèmia va per llarg. Veure'm d'aci a 15 dies els efectes del pont de la Purísima Constitució.

Encara que ni el Govern ni els epidemiòlegs encertin en els seus diagnòstics i decisions, i vagin donant pals de cec prova error, després de prova error, fins a l'error final, gran part de la culpa és nostra, dels ciutadans, cal recordar que els qui Governen o ejerceixen la medicina, també són ciutadans. Governar en temps dificils no és fàcil, valgui la mitja redundancia, i més si davant tens una tropa encara que són més inútils que tu mateix; tant demanar administrar la pandemia totes i cadascuna de les autonomies, i quan el Govern els hi ha deixat fer, aquests ho han fet igual o pitjor de malament que aquest i a més a més, encara l'acusen de deixadesa en les seves seves funcions.

Deu ser per totes aquestes raons i alguna que em deixo, que no veig que el 2021, hagi de ser milor que aquest any que estem a punt d'abandonar, ans al contrari, el 2021 serà molt pitjor que aquest, la pandemia vírica potser la controlarem, peró la pandemia económica i social se'ns descontrolarà sense remei, i aquí si que no tenen solucions màgiques de cap mena, ni les autonomies ni el Govern. Que Ford hi faci més que nosaltres.

Publica un comentari a l'entrada

12 Comentaris

  1. "...tant demanar administrar la pandemia totes i cadascuna de les autonomies, i quan el Govern els hi ha deixat fer, aquests ho han fet igual o pitjor de malament que aquest i a més a més, encara l'acusen de deixadesa en les seves seves funcions..."

    Y a lo que voy: Si se aplica un 155 en toda España, estilo China en Shulan con 700.000 habitantes y que han encontrado esta semana a 2 (dos) con Covid, confinándolos a todos bajo vigilancia militar, con drones y cámaras y leches mil, ¿qué diríamos?

    Que las tropas borbónicas y militares feixistes (en Madrid diría la Ayuso que eran comunistas) han dado un golpe militar.
    Que nos dejen morir de angustia y pena, que es lo que nos merecemos. Todos de pie en el bar y peleándonos por saber quien invita para Navidad y quien para Sant Esteban.
    (En Madrid, Valencia, Bilbao, o Jaen, igual que aquí...)

    ResponElimina
  2. Resulta que la iluminación se ha hecho en Puente Genil, pueblo de Córdoba de 30 000 habitantes, famoso por ser el primer productor de membrillo y sus derivados. Tiene parada de AVE.
    Ya he puesto el árbol de Navidad en mi pequeño huerto urbano, los nietos los adornos y la iluminación. Queda el Belén, para seguir la tradición catalana para la Inmaculada, la vida sigue.Para muchos, restauradores, bares,con miedo a su ruina, parte de la culpa por unos políticos inútiles, sin ningún criterio, a ver quién la hacía más grande.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Sabadell vienen de Priego de Cordoba a poner las luces, desde que estaba Toni Farres de Alcalde, se ve que en CórdoBa sois ilumnati.

      Elimina
  3. Estamos enfermos de mediocridad e ignorancia.

    ¿ Vale la pena celebrar las navidades como si fuesen las ultimas y no estuviese pasando nada ?.
    ¿ A riesgo de otra oleada de contagios y seguir prolongando esta pandemia eternamente ?.

    Grrrrrr.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al Canadá el 12 d'Octubre varen celebrar el dia d'acció de gracies, que vindria ser el nostre Nadal. Al cap de tres setmanes, de 20 morts diaris varen pasar a 100 y de 200 d'intoxicats diaris a 1000, i pujant.

      Elimina
  4. Pues yo para estar con mi madre, mi hermana y mis tios que son de alto riesgo me voy a hacer una prueba justo antes de Nochebuena, tendré todo comprado antes y en el momento que me haga la prueba no voy a salir de casa. Eso es lo que voy a hacer y si por mi fuera, lo dejaba, pero no se que es peor morir de COVID o de tristeza, a mi me da igual pasar la Nochebuena solo, pero a mi madre y a mis tíos no, así que esa es mi estrategia, hasta ahora. Nos juntaremos seis, mi madre, mis tíos, mi hermana , mi cuñado y yo.
    En el resto del mundo no se lo que se ha hecho, pero hacer pruebas continuas a todo el mundo y a todas las horas permite romper las cadenas de contagio y menos cadenas, menos contagios.

    Un saludo

    ResponElimina
  5. Ya, pero la prueba hecha en casa por uno mismo, no es del todo segura. Ahora, lo correcto es lo que dices, te haces la prueba y no ves a nadie hasta ir a casa de tu madre. Así, si. Venga, a pasar una buena nochebuena.

    SALUDOS.

    ResponElimina
  6. Sugiero la lectura de este, en mi opinión, acertado artículo: "Tras la vuelta a la cárcel de Forcadell y Bassa".
    http://lascargaeldiablo2.blogspot.com/2020/12/tras-la-vuelta-la-carcel-de-forcadell-y.html

    Salut

    ResponElimina
  7. Buen artículo, es el 'cul de sac' en que estan los presos metidos, además, esta decisión del Supremo, le ha metido en un laberinto jurídico muy complejo, según algunos juristas expertos, aunque al Supremo le da igual, sólo buscan venganza. Que luego Europa anule las condenas, como pasó con Otegi, a sus prevadicadurias les da igual, los presos políticos ya habrán cumplido sus penas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé si se trata de venganza, me parece que se trata de algo aún peor, un descarado mensaje de "aquí mandamos nosotros" emitido por la rancia oligarquía española de la contundente y "democrática" manera con que suele hacerlo. Es lo que tiene el "Establo Español", como acertadamente lo ha denominado Juan José Guirado.

      Cabras en los desfiles, sangre en los ruedos y suculentos negocios en los palcos de los estadios. Que país tan moderno, oiga.

      Elimina
    2. Bueno, en realidad se trata de dar un escarmiento para futuros intentos, así se disuade (creen ellos) a los secesionistas. Eso del Establo Español está bien, sólo que el establo es Madrileño, que es otra cosa aparte de España, y estos andan en el siglo XIX del que no son capaces de salirse, y asÍ les y nos va.

      Saludos.

      Elimina