💭Novembre del 2016, Donald Trump va guanyar les eleccions. A la democràcia dels EUA li havia sortit un gra. Només el temps diria si la infecció era lleu, una inflamació anecdòtica del sistema. Amb la seva victòria, la racionalitat es va posar les mans al cap. Intel·lectuals, periodistes, artistes, empresaris, van ser molts els que es van posar al davant i van iniciar la seva croada contra la política sense sentit de Trump. Després de quatre anys de mentides, bravates, provocacions i extravagàncies –totes combatudes i denunciades amb arguments–, Joe Biden va aconseguir la victòria. 81,2 milions de vots davant els 74,2 de Trump. Repetim, més de 74 milions de nord-americans van tornar a votar Trump. La raó va superar amb prou feines el mur de les ‘fake news’.

Entre la paròdia i la tragèdia, uns paios estrafolaris van assaltar el Capitoli. Obeïen Trump. De nou, el dubte. ¿Estem davant un últim esclat de pus o la infecció s’ha estès i pot provocar la sèpsia del sistema? L’empresa d’investigació i anàlisi de dades YouGov ha llançat una enquesta urgent. Entre els votants republicans, el 45% aprova l’assalt. Atenció. Emma Riverola 

Qui intenti comparar aquests fets tan greus amb rodejar el Parlament o el Congrés, erra tendenciosament en el diagnòsticaixò és molt més seriós, i s'ha produït atiat per l'encara President dels Estats Units d'Amèrica, no per mossén ratafia, que com diria Jose Mari és un simple 'pancartero'. A Trump l'han derrotat les urnes, a Mossén ratafia el no retirar a temps una simple pancarta. En això som també un país petit, molt petit.