{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

INSTRUCCIONS PER VOTAR



Avui que és dia de reflexió o de genuflexió si demá heu decidit anar a votar a algùn dels partits polítics que es presenten a les eleccions. En un dia tan assenyalat, més que mai trobo a faltar a Julio Cortazar. Ell, que ens va donar instgruccions per pujar una escala, per plorar, com ens haviem de comportar en un 'velorio', caldría que ara amb la seva esmolada ploma ens donés instruccions per votar. Però Cortazar té altres coses a fer i no pot estar per ajudar-nos, així que intentaré centrar el tema de cara a demà.

El més important per votar, és votar, car votar en centra manera és botar els qui no són del partit que tu has votat. Per votar, cal estar censat a lloc on vius. Has de saber que no pots votar a C's o Illa si ets català, o un bon català, no pots votar la CUP si et cau bé l'Artur, i altres foteses com aquesta. El millor és votar a ull, agafar una papereta a l'atzar dels 300000 mil partits que es presenten i si l'encerto l'endevino, així de passada envies a fer punyetes totes les enquestes d'opinió.

A la circumscripció de Barcelona només es presenten aquests partits: 

PSC, ERC, JxCat, PDECat, CUP-G, PACMA, PP, Cs, En Comú Podem, Primàries, PNC, Escons en Blanc (EB), Vox, FNC, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC), Volt Europa, Izquierda en Positivo, Unidos por la Democracia+Jubilados, Partido Familia i Vida, Per un Món Més Just, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Recortes Cero.

Trobo que són pocs, en faria falta algún més, trobo a faltar el PACMA que a les generals sempre és apunt de treure un diputat, tampoc hi ha Convergencia i Unió, pero si totes les branques posteriors a la seva desfeta, que deu n'hi do com s'han escampat. Vaig perdut en una cosa, i perdoneu la meva ignorància: els de Iniciativa verds de debó, o de cap de setmana, no es presenten?, o van dins el paquet dels comuns?.

Bé, deixem-nos d'endergues, i anem a per les instruccions per votar.

1.- Per anar a votar has de saber a quin col·legi electoral et toca dipositar el teu vot.

2.- Enguany, es votarà segons grups. Per exemple, els de risc per l'edat, ens toca de 9 a 12, potser anar a votar en plena pandemia és l'ùnic risc que prendrem en la nostra planificada i avorrida vida. Els d'altres grups que no sigui el meu, que es busquin la vida.

3.- S'ha de sortir de casa, amb la papereta del partit al que pretens votar dins el sobre en una ma, i el DNI a la boca. Recordeu que el DNI no pot estar caducat i el de català no val, ha de ser 'el que pone español'.

4.- Abillats d'aquesta manera us presentareu al col·legi electoral protegits per dues mascaretes, la de tota la vida i la FFPP2, on fareu la pertinent cua, mantenint la distancia i ruixant-vos les mans de gel hidroalcholólic. Previament abans de sortir de casa us haureu rentat les mans.

5.- Quan us toqui dipositar el vot, si heu trobat la mesa i el número i lletra que us correspón, haureu de dipositar el sobre dins la urna, mai el DNI, que s'ha d'exhibir i prou. Enguany us podeu trobar que us facin abaixar la mascareta o mascaretes per comprobar que sou el sujecte abjecte de la foto impossible del DNI, o que ensenyeu que dins el sobre només hi ha una papereta.

6.- Complert el tràmit de votar en la festa de la democràcia, ai quina gracia, ja podeu tornar a casa vostra, amb la satisfacció del deber complert i d'haver fet el pressec.

Espero que aquestes instruccions, de les que Cortazar n'abominaria us serveixin demà per anat a votar a... ILLA, ILLA, iLLA, ILLA MARAVILLA. i als carlins que el voti cristu. No deixa de ser curiós que el vot útil, sigui per un inútil.                                                         

                                                                                      Que su vaya bonito.


Publica un comentari a l'entrada

3 Comentaris

  1. Oigaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa¡¡¡ y los tarados como yo....¿a qué hora votamos ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més o menys a quarts de quinze. O una miqueta més tard.

      Salut

      Elimina