El dia 17 de gener de l'any 1966, un bombarder B-52 Va xocar en l'aire amb un avió nodrissa, i van caure a terra quatre bombes termonuclears. De fet, una va caure al mar, davant de Palomares, a la costa d’Almeria. Per fer front als rumors que parlaven de contaminació radioactiva, el llavors ministre d’Informació i Turisme, Manuel Fraga Iribarne, el 7 de març es va banyar a la platja de Quitapellejos al costat de l’ambaixador nord-americà Angier Biddle Duke i un jove Carles Sentis entre altres herois patris. És a dir, es varen remullar per demostrar que no hi havia contaminació. Una contaminació, per cert, que encara hi és a dia d'avui

Ara, Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública, ha dit que estaria disposat a «fer un Palomares», si fos necessari, per demostrar que l’AstraZeneca és un vacuna «efectiva i segura». La idea és similar: exposar-se davant l’opinió pública per ensenyar que no passa res. Només espero que Argimon tingui més arguments que Fraga, perquè el 1966, efectivament, malgrat el gest propagandístic, hi havia radioactivitat. Els cronistes de l'època no van poder explicar la veritat, però qualsevol taxista de Almeria et resumeix el que realment va passar l'any 1966 amb el bany de Manuel Fraga Iribarne i l'ambaixador dels EUA a Palomares: Que la famosa immersió en el mar que també popularitzar el NO-DO es va gravar en una altra platja d'Almeria on no es trobaven les restes radioactius de l'avió americà. Spain is different, era l'eslogan de Fraga en aquella época.

La història del bany a la platja de Manuel Fraga, que es manté en la memòria de qualsevol espanyol major de 60 anys, és un clar exemple del màrqueting del franquisme: repetir una mentida moltes vegades pot esdevenir una realitat que passarà a la història. Esperem doncs que el Dr. Argimon faci un Palomares en el sentit real i es posi una altra vacuna en comptes de la de Astrazeneca. A més poc risc té posar-se la vacuna d'Oxford, ja se l'han posat Boris Johnsion i Salvador Macip entre d'altres.  Però sobretot que no es vacuni amb banyador. Fa quasi 60 anys i encara no ens podem treure aquella grotesca imatge del cap.