22 d’abril de 2021

DIA DE LA TERRASi no fos perquè el joc de paraules és massa fàcil, avui que és el Dia de la Terra, es podria dir que la consciència per protegir el medi ambient al segle XXI és el fruit sorgit d'una llavor plantada fa dos segles. En un interessant article al diari Xavier Carmaniu explica que l'expressió medi ambient, tan utilitzada és producte d'una mala traducció. Si avui s'utilitza el terme "medi ambient" és perquè en la cimera d'Estocolm es va preparar un glossari de termes traduïts a l'espanyol. A l'hora de posar l'equivalent a "environment", qui passava el text a màquina es va oblidar la coma entre "mitjà" i "ambient". En realitat el terme "medi ambient" és reiteratiu perquè les dues paraules signifiquen el mateix.
En certa manera, succeeix el mateix quan els ecologistes parlen de salvar el planeta, el que no deixa de ser una incongruència, el planeta no té necessitat de ser salvat, de fet li és igual que la platja estigui a la Barceloneta o a Manresa, a qui cal salvar és a nosaltres els ciutadans, víctimes dels nostres propis maltractaments i abusos a aquest planeta que ens acull fa una llarga temporada.

SHARE THIS

8 comentaris:

 1. Si, cierto, en esto de medio ambiente tenemos ambiente medio, sin llegar a bueno.
  Mejor entorno...de entorno los ojos, porque si los abro me angustio.
  Salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. el de en medio de los Chichos. El favorit dels Estopa.

   Elimina
 2. Habrá que estar pendientes a lo que proponga el jefe de la tribu hoy en una reunión internacional:

  https://www.france24.com/es/minuto-a-minuto/20210422-biden-acoge-cumbre-sobre-el-clima-con-expectativa-de-meta-ambiciosa-de-eeuu

  Salud.

  ResponElimina
 3. Biden está sorprendiendo, está haciendo bien una serie de cosas, pero me temo que en el medio ambiente poco se va a avanzar, además las medidas que se acuerdan luego no se aplican, o se aplican a medias.

  Salut

  ResponElimina
 4. Mai sabrem si el canvi climàtic és per l'acció humana ... perquè les escales dels canvis geològics i també els canvis evolutius són tan grans, que fan falta moltes generacions per adonar-nos. Però tot es mou, tot canvia, tot evoluciona .... els pessimistes diran que a pitjor, els optimistes que millorant ... qui lo sa

  ResponElimina
 5. Manuel, de canvi climàtic n'hi ha hagut sempre, el que passa és que els humans l'hem accelerat.

  ResponElimina
 6. Incluso hay gente que piensa que se pueden envenenar ríos, mares, tierras y que esto no le va a repercutir. Al planeta le da igual, se cambiara, transformara y habrá especies que desaparezcan y otras que aparecerán con miles o millones de años. El problema es que ya no cabemos aquí, y eso lo sabemos todos, por eso, cada día hay más "excursiones" al espacio, que es lo razonable o eso o matar a muchos millones de personas, como unos 4000.000.000 más o menos y rebajar nuestro nivel de vida al de la Edad Media.

  Un saludo

  ResponElimina
 7. Bueno, el virus ya ha hecho un poco de limpieza, se ha llevado a 3 millones de contaminadores. Pero recuerda a Fuster:
  I els milers, o milions i milions d'espècies d'animals i vegetals, que es van extingir abans de l'aparició del primer fum industrial?.

  Saludos

  ResponElimina

BLOG DE FRANCESC PUIGCARBÓ