La notícia que set ancians haurien mort en una orgia en un local d'intercanvi de parelles ho tenia tot per per córrer com la pólvora a través d'internet. No només Regió7 la va publicar com explica avui Monzó a la Vanguardia. Altres mitjans la varen difondre també, ràdios incloses. La informació tenia una data, dissabte passat; i un lloc, la ciutat belga de Charleroi. Per tenir, tenia fins i tot una font. Es tracta d'una agència de notícies anomenada Norde Presse, que en realitat és un mitjà satíric les informació són fictícies i còmiques, en la línia de ElMundoToday.

Segons la informació que els usuaris hauria compartit en les seves xarxes socials entre bromes i incredulitat, la gent gran haurien anat a una festa organitzada per un local d'intercanvi de parelles de més de 65 anys sota el títol '50 shades of Karolos'. A la mateixa haurien acudit unes 200 persones, convertint-se així en la major orgia per a gent gran del país. No obstant això, l'emoció i els esforços hauria passat factura a set dels participants que haurien mort: cinc per un atac cardíac i dues per un edema pulmonar. Fins i tot deien que hi havia un parell de metges per atendre als accidentats.

Més d'una noticia com aquesta l'ha fet passar per certa el Mundo Today, recordo un cas de l'Ajuntament de Terol que fins i tot els volia demandar, i no es pot culpar a Regió7, és la manera actual de fer periodisme d'estar per casa, i tot per ser el primer en donar la noticia, sense contrastar, de fet, que importa si els mitjans estan curulls de fake news, ja no ve d'aquí, i l'ùnic que aconsegueixen es que cada vegada malfiem més de qualsevol noticia que ens donin. 

La millor manera de contrastar és, si la noticia va acompanyada de vídeo o imatges que semblin versemblants, no com les que varen fer servir els mitjans per publicar aquesta noticia falsa amb fotos de geriàtrics o pel·lícules. És el que passa quan a la premsa ja no queden periodistes com els d'antes; ara només hi ha becaris, llevat de comptades excepcions, unes excepcions de les que també malfiem, perquè sabem segons el mitjà en el que opinen, qui orienta la seva opinió. O sigui que en l'era de la informació és quan estem més desinformats.