BLOC D'ACTUALITAT


AYUSO I EL PORTER DE DI STEFANO

 


Com a promesa electoral, igual sembla poca cosa permetre als ciutadans anar a prendre unes canyes al bar, però amb això ha guanyat Ayuso. ¿Per què en volem més? - Albert Soler

Diuen del Di Stefano entrenador, que poc abans de sortir l'equip al terreny de joc, va adreçar unes paraules al porter, que no li mereixia gaire confiança.

-'Esteee, mirá, los balones que vayan p'adentro, adentro irán. Pero por lo menos, los que vayan fuera, no me los meta dentro'.

En la política espanyola –catalana inclosa, malgrat els llacistes– passa el mateix, ja que els ciutadans tenim assumit que qui ens governi serà un inútil colossal, per la qual cosa només ens queda demanar que no ens empipin i ens deixin en pau, que si hem de sortir de la crisi serà –com sempre– gràcies a l’esforç de tothom i malgrat els polítics, a qui només demanem una cosa: no molestin. Com els diria Di Stefano, ja que són vostès incapaços de solucionar les desgràcies, almenys no en creïn d’altres. Com a promesa electoral, igual sembla poca cosa permetre als ciutadans anar a prendre unes canyes al bar, però amb això ha guanyat Ayuso, amb poder anar al bar, els toros, el futbol, el teatre o passejar pel Retiro. ¿Per què en volem més? Que no intentin arreglar res, no sigui que ens fiquin dins la pilota.

-...i si em voteu, prometo solucionar l’atur, vacunar tota la població en dos mesos, subvencionar la compra de cotxes elèctrics, aconseguir la pau mundial i acabar amb la gana a la terra.

-Pst, mestre, anem al que interessa: ¿podré anar al bar a prendre unes canyes?

L’esquerra, mentrestant, ha abandonat les seves lluites i es dedica a desenterrar Franco, posar ninots amb faldilla als semàfors, criminalitzar els piropos, censurar cançons i pel·lícules políticament incorrectes, i dir «‘niños, niñas y niñes’». Han canviat la defensa del proletariat per la de noves minories suposadament oprimides, cosa que estranyament no entenen ni a Vallecas ni a Carabanchel, on ara els obrers voten el PP. Com per retreure’ls-hi. Jo mateix, sent d’esquerres, mai votaria un partit que diu «‘niñes’». No per res, és que no suporto els gilipolles. Que no em parlin de sanitat, igualtat, solidaritat, etcètera. No. Si són gilipolles, no els voto. I si puc anar al bar, els voto. Tan simple com això. Serà una forma primitiva de pensar, però quan un pot esperar dels governants el mateix que Di Stefano del seu porter, és l’única acceptable.

Si la Revolució Francesa va esclatar perquè el poble volia pa, amb més motiu en pot esclatar una altra si el poble vol cervesa, molt més nutritiva. A Madrid ja tenen per costum sublevar-se per temes que en altres llocs poden semblar puerils, recordem el motí d’Esquilache, per la prohibició d’utilitzar capa i barret d’ala ampla, que va acabar amb el desterrament del ministre i marquès, i amb la caiguda del Govern. Poca broma amb els temes menors, que són els importants.

Excepte a Catalunya, on això ens fa riure. Nosaltres som tan superiors als madrilenys que ens sublevem només per qüestions elevades com la republiqueta, que ni hem vist ni veurem, però mentre esperem el seu adveniment, tenim els bars tancats i a Madrid els tenen oberts.

-...i serem la Dinamarca del sud i en 18 mesos independents i Europa ens espera amb els braços oberts i les empreses es barallaran per instal·lar-se aquí i menjarem gelat de postres cada dia.

-Pst, mestre, ¿què hi ha de les canyes?

Com diem al bar Cuéllar, més val una cervesa a la mà que esperar la republiqueta.

6 comentaris:

 1. Todo esto que escribes, y que parece tan pueril, tan banal, tan de "tasca", los independentistas irredentos, los que se creen que estamos ocupados por las "fuerzas de represión del Estado" (ignorando lo que es una represión, vease hoy mismo Colombia con casi cuarenta muertos), los que no ven más allá que ese futuro intangible, no se dan cuenta que la gente, la masa, la plebe, la de posibles y la de soñables, lo que desea es "vivir". Que no quiere promesas, que quiere realidades. Que quiere seguir cobrando esos 950 euros de gilipollas (Monedero dixit), y poder ir a bailar con la parienta, porque es lo único que tiene y puede hacer.
  Ayuso les ha ganado por la mano, porque les da, no les promete, no, les da esa "libertad" de poder salir a arrejuntarse.
  No se ría nadie de los "gilipollas" que no somos Eistein, pues de ellos será el Reyno de los bares.

  salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. Es que si Ayuso es presenta a Catalunya, no se si guanyaria les eleccions, pero que atrauria a molts votants ja et dic jo que si, començant per la restauració.

   Elimina
 2. En fin,vamos a ver,si paras la pelota o te hacen un caño.Si decides levantar el estado de alarma,pues tú lo pusistes,tú lo levantas,sin más. Se supone que cubres bien la porteria,tus defensas te ayudan,qué te preocupa.
  Tienes expertos en desarrollo de epidemias,bioquimicos,médicos, farmacéuticos,matemáticos,todos ellos que te asesoran.
  La gente(en general)es consciente de lo que está pasando y actúa en consecuencia a nivel personal.Han tenido la experiencia,de las diferentes ondas de contagio.La última,de Semana Santa no ha sido significativa.Con todas estas premisas,chico,chica, entra al toro y hasta la cruz de la espada.Me gusta este simil más que el del portero.Pero no,como tienes miedo,jaleas a los subalternos para que mareen al toro y se ponga de rodillas y lo acabe el puntillero.
  Perdone vd.son muchos años viendo toros,en mi juventud.El chico o la chica pueden ser Sánchez,Ayuso,el lendakari...Todos ellos porteros o toreros de segunda fila.

  ResponElimina
 3. Quieres decir que estos, más que toreros, no son más bien el Bombero torero. No se si aún existe este espectáculo taurino. Por cierto, Manuel Celis, el Bombero Torero, murió a finales de marzo pasado.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Siempre que iban a Córdoba,no me lo perdía,de una forma u otra me apañaba para el dinero(no era caro),les metían unas vaquillas nerviosas que no paraban de buscar la puerta de salida,del miedo que pasaban de ver aquellos personajes que las citaban,agarraban del rabo.Todo con mucha gracia.En un momento dado(con la vaquilla más cansada),uno de ellos hacia algunos pases,con cierto estilo, arrancando olés del público.Desde luego se ganaban la vida con dignidad.

   Elimina
 4. Bueno, Curro Romero en más de una ocasión era una especie de Bombero Torero, tenía unas espantás terribles, pero le vi una vez en la Maestranza de Sevilla y fué algo mágico, brutal, único, Seria por el año 1980 o 1981, toreaba con él Espartaco y el otro creo era José Mari Manzanares.

  ResponElimina

...
BLOG DE FRANCESC PUIGCARBÓ