La campanya per a les eleccions de Madrid, el to general molesta perquè els extrems, per no desaparèixer, han imposat el seu radicalisme primari i binari entre comunisme i feixisme. UP recolza a grups antifeixistes que rebenten amb violència mítings de VOX, a qui consideren part de la dreta criminal, quan agradi o no, es tracta d'un partit legal amb perfecte dret a exposar el seu ideari, mentre la candidata de VOX es vanta de haver expulsat d'un debat al candidat d'UP i vaticina que aviat també el faran fora de la política nacional,fet que ja s'ha produït, com hem sabut que així serà a partir d'ahir a la nit. En la campanya han sobrat desqualificacions tosques i no s'han debatut ni idees ni programes. Els sobres amb bales són un pas més que ens condueix cap a la infàmia. Que en els debats faltin idees i sobrin insults i eslògans és alguna cosa a la que per desgràcia ja hi estem acostumats.
Els nostres polítics són de baix nivell intel·lectual i alguns també de baixa catadura moral. Però són els que hem triat i cal respectar-los fins que els canviem per uns altres. Hauríem d'exigir-los, això sí, que aprovessin tots un curset de democràcia, quatre idees sobre el respecte per l'adversari, la divisió de poders, l'estat de Dret, les llibertats i drets individuals, la importància de negociar les diferències i no imposar la pròpia voluntat. I aprofitar per explicar-los també coses tan bàsiques com que no és democràtic violar les lleis que no agraden ni desobeir la Constitució, organitzar referèndums al·legals o promoure la desobediència civil. Perquè al menysprear els usos democràtics els polítics estan atiant la polarització creixent què vivim, un frontisme que voldríem oblidar i que no augura res de bo, com s'ha demostrat amb la victòria aclaparadora d'ahir a la Comunitat de Madrid d'una política execrable i amoral com Isabel Díaz Ayuso. 
És l'economia estúpids ha estat la bandera d'Isabel Díaz Ayuso, Madrid és Llibertat, salvar l'economia per damunt de tot, i els restauradors de 'la Villa y Corte' aplaudint amb les orelles, Si bé és cert que Ayuso ha salvat negocis, lidera amb molt de marge les morts d'ancians i els contagis. Encara que igual aquest és un detall sense importància, ja advertia Bartolomé Soler a Gironella que els morts no es compten, i als ciutadans de la Comunitat de Madrid es veu que tampoc els importen.