ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

LLIBERTAT O MÒBIL



Estic segur que sabeu on teniu el llibre de família. Al calaix, al costat dels passaports o sota de mitjons, calces i calçotets. Així ho indicava un estudi fa anys, encara que no tants com els que aquest Llibre és entre nosaltres: va néixer l’any 1915 i conté les dades de la nostra vida civil. Doncs bé, el llibre de Familia analógic, s’ha acabat. No es formalitzarà ni un sol llibre de família més a tot Espanya, almenys en el format habitual. Adeu a aquell paper de mala qualitat i tapes blau cobalt amb lletres daurades, adeu al segell en sec del Ministeri de Justícia. El substituirà un registre electrònic individual on podrem consultar les nostres dades.

No sé si el Llibre de Familia digital serà capaç de ser tan personal, sense aquella cal·ligrafia antiga, les faltes d’ortografia del funcionari de torn. Ja no hi haurà la possibilitat d'errors de transcripció (espero) com la familia de la meva dona que una part duen el cognom Hilario i l'altre Lario, per alló de Bés i Lario, i que el funcionari caligrafista va corretgir per Bés Hilario, en uns si i en altres no.

I així és com mica en mica es van carregant la nostra identitat analógica. Sí, ja sé que serà molt més còmode, que en cas de separació ningú no podrà segrestar el llibre, i en cas d’incendi continuarem fitxats i no orfes de filiació civil. A més, el nom en singular, llibre de família, com a títol es anacrònic, ates actualment hi ha moltes families, no només la de tota la vida que tant enyora l'Esglesia católica.

I és que tot va per ací, ahir em varen posar la segona dosi de la vacuna, vaig preguntar a la infermera com podia demostrar que ja estaba vacunat. Resposta de manual: Vagi a la pàgina lamevasalut.cat, i allí es podrà baixar el document que valida que ha estat correctament vacunat. Com no tinc impresora, m'hauré de baixar el certificat al mòbil, a veure si m'en surto, i si no a esperar que vingui alguna de les filles a casa perquè m'el baixi. Protesto señoria: De la mateixa manera que em varen donar un paper per vacunar-me la segona vegada, no me'n podien donar un que digui que ja estic vacunat?. No saben els de La Generalitat en funcions de disfuncions eternes que hi ha gent que no té ordinador ni mòbil?. LLibertat o mòbi, aquesta és la diferència.

Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. Tampoco tengo impresora, y mil problemas para entrar en Lameva salut.cat porque siempre me rechaza el código que tengo asignado, que no es más que las iniciales de los dos apellidos y la fecha de nacimiento con un par de ceros y un dos., pero ves a saber que carajal le pasa . Lo he intentado con el DNI y no se que pasa, y como tu, espero a mi hijo porque los viejos no estamos para estas leches.
    Vigila no te pongan la vacuna china y me salgas adorando a Mao.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Intentaré entrar a lamevasalut.cat. Ja t'ho explicaré.


      Una abraçada

      Elimina
  2. Muy juntitos en un cajón,durmiendo,tengo el libro de familia y la "verde",de la mili en donde me indica en que cuartel de Barcelona me debo incorporar en caso de guerra.
    Aún no me han llamado,ni para la primera vacuna,resperando estoy.Soy de la misma quinta que tú, será porque no tengo los siete apellidos catalanes...

    ResponElimina
  3. Seguro que somos de la misma quinta? yo tengo 76 y la Nuri 72, ella ya tiene la primera y el dia 24 le ponen la segunda.

    ResponElimina
  4. CAR RES...no te llamarán
    Haz como yo, entra en

    https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/inici?qtoken=a45f0d15-2d28-4871-95a7-76476e78ec3a

    Sigue los pasos : PIDE CITA, pero antes mira que puntos de vacunación que hay cerca de tu domicilio.
    Te será más fácil entrar por el DNI que por la tarjeta sanitaria

    venga espabila, que yo lohe hecho así antes de ayer y me contestaron de inmediato...

    ResponElimina
  5. Si, y a lo mejor te toca vacunarte en vete a saber donde. A ver si se han olvidado de ti, porque mi mujer aún tiene 71 o sea que debe de ser de los últimos de 70 a 79. Haz caso a Miquel y pide cita.

    ResponElimina
  6. Si FRancesc, si abres la página, puedes hacerlo sin problema, verás que él lo tiene en :
    Cornellà de Llobregat Pavelló Fira Cornellà Carrer Tirso de Molina, 34. Cornellà del Llobregat

    Pero es que allí vacunan a mogollón. Sólo has de hacer como yo, pedir hora con el DNI y dejate de tarjeta sanitaria ni leches, y el programa es muy sencillo, porque te pide el telefono y ye envía un SMS que has de adjuntar a la petición y entonces se te abre la cita...
    Prueba solo por curiosidad..
    Salut

    ResponElimina
  7. Jo ja estic vacunat, aixó el Car res, potser per Car res als de salut no els hi surt res.

    ResponElimina