La crisi de Ceuta per el creuament fronterer de milers de persones ha deixat imatges que passaran a la història. Una d'elles ha estat l'escena punyent que s'ha produït quan un migrant abraçava desconsolat a una voluntària de Creu Roja. La jove, de tan sols 20 anys, es diu Luna Reyes, i la seva abraçada es va estendre per les xarxes socials en qüestió d'hores, reflectint el dur trajecte que molts éssers humans han de recórrer a la recerca d'una vida millor. Centenars d'internautes van compartir la imatge i aplaudir el gest de la voluntària.

No obstant això, altres usuaris, a prop de Vox i la ultradreta, van optar per treure a la llum el seu odi i misèria moral, llançant comentaris racistes i xenòfobs, a més d'amenaces, contra la noia, que s'ha vist obligada a tancar les seves xarxes socials. De la mateixa manera, l'acció de la jove de clausurar els seus comptes ha rebut el suport de milers d'usuaris que han reivindicat la "humanitat, l'amor i l'empatia" de la voluntària sota el hashtag #GraciasLuna.

L'assetjament sistemàtic que alguns sectors a Internet -la majoria d'ells vinculats a l'extrema dreta- ha provocat que molts usuaris acabin abandonant xarxes socials com Twitter. L'abril passat, la mateixa alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, va anunciar que abandonava aquesta plataforma assenyalant que "no m'ajuda a fer bona política" ja que té la "sensació que deforma la realitat: sobre dimensiona les polèmiques i atia els discursos d'odi ". - publico.es