Un grup de animalistes ha participat aquest diumenge en una representació a Barcelona per demanar al consistori barceloní que modifiqui la normativa per tal que els focs artificials, especialment els de la revetlla de Sant Joan, no esclatin amb so. L'objectiu d'aquesta petició és preservar la vida de les aus.

Convocats per l'organització AnimaNaturalis, una dotzena de joves s'han concentrat davant l'Ajuntament de Barcelona amb el tors nu i unes grans ales pintades a l'esquena. Cristina Ibáñez, portaveu del grup, ha explicat que amb la seva acció volien demanar a l'ajuntament que deixi d'usar en els focs artificials que organitza el consistori elements amb so. En concret, reclama que es modifiqui la normativa municipal per prohibir l'ús d'artificis sonors a la ciutat per fomentar l'ús dels quals només esclaten amb llum. Ibáñez ha recordat, en aquest sentit, el succés esdevingut a Roma el passat 1 de gener, quan van aparèixer als carrers centenars d'aus mortes a conseqüència dels focs de cap d'any llançats a la capital italiana. La portaveu ha recordat, a més, que AnimaNarturalis ha emprès fa tres setmanes una campanya de recollida de signatures per reclamar al consistori l'esmentat canvi normatiu sobre els focs artificials.

La petició de l'associació animalista, adreçada a l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, admet que Sant Joan "és una festa molt important per a la ciutat", però assevera que tal com se celebra en l'actualitat "suposa un autèntic calvari per a molts animals". "En els animals, l'ús de pirotècnia pot generar taquicàrdia, tremolors, falta d'aire, nàusees, atordiment, pèrdua de control, por i fins i tot la mort", s'argumenta a la carta, on també s'esmenta que no només els animals pateixen l'efecte de soroll de la pirotècnia, sinó també col·lectius especials, com els menors amb autisme, ancians amb Alzheimer i pacients terminals. Per tot això, l'associació demana que se segueixi l'exemple de la ciutat italiana de Collecchio, que el 2018 va aprovar una llei que estableix que els focs artificials han de ser silenciosos.

Si tenim en compte que ja hi ha un Ford Mustang eléctric, i la Harley Davidson també, vol dir que el soroll ha passat a millor vida, i podriem arribar a la conclusió que ha estat una gran idea la dels animalistes, més preocupats pels animals que per les persones; La següent proposició serà posar bolquers als coloms?, aquesta si seria una bona idea, encara que seria millor encara eliminar-los de la faç de la terra juntament amb les cotorres. La decadencia d'una societat es manifesta de diferents maneres en un comportament absurd de part de la mateixa, els animalistes en són un clar exemple, però n'hi ha més, veganistes, negacionistes, influencers,youtubers tertulians, Pilar Rahola... només salvaria als pastafaristes, ells són el futur.