{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

MORIR D'AMOR



Una ciutadana espanyola, que treballava per a Metges sense Fronteres, ha estat assassinada a Etiòpia juntament amb dos cooperants locals més, segons ha informat en un comunicat l’oenagé. Les víctimes treballaven a Tigre, «una regió fuetejada pel conflicte bèl·lic». La cooperant espanyola és la madrilenya María Hernández, de 35 anys, que era una de les coordinadores de MSF en aquesta regió d’Etiòpia. A l’atac també han mort els etíops, Yohannes Halefom, un assistent, i Tedros Gebremariam, que treballava com a conductor.

No hi ha gaire informació més de la noticia, estem més preocupats amb els adolescents que hem enviat a Mallorca a infectarse per la covid, com per preocupar-nos per una metgessa madrilenya que ha mort lluny del seu pais als 35 anys, i ha mort víctima de la vilolència i del seu amor al proïsme. Li deia en un comentari al company Fackel que ja de petit era incapaç d'entendre com es podía fer mal a una persona que només fa el be, i que segueixo sense entendre-ho de gran, i és així. Perdre la vida lluny de casa mentre ajudes als altres és el més cristiá que pot passar-li a una persona, com li va passar a Jesús, però potser seria millor ser ateu i conservar-la desde la comoditat del sofà que és el que fem la majoria. Llástima que en el cas de María no ha estat possible en creuar-se el seu camí amb el d'uns assassins que han practicat l'esport favorit dels humans, matar per matar, sense motiu, raó, ni cap remordiment. Descansin en Pau, Maria, Yohannes i Tedros.

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. La diferencia de esta mujer y los misioneros en general, sin excepción, es que ella lo hacía sin ingerencias eclesiásticas, sin que hubiera detrás la regla de obediencia, y eso era lo que la hacía diferente.
    Estaba allí porque quería estar allí.
    Por eso, el titular que has insertado, creo que acierta de pleno y da en la diana.
    Por lo demás, ¿qué decir?, no me sale una linea.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaba allí porque quería estar allí. Quina gran veritat. Saps, m'he adionat veient un video de la Maria que parlava en Francés, la tieta Teresa també parla el Francés.

      Elimina
  2. La zona es de peligro e intereses creados(pero eso es otro asunto).Libremente aceptó su deber ,por ella misma impuesto.Lo mismo que los misioneros,tropas españolas y distintas ONGs.Que Dios la tenga en su Gloria(que en paz descanse).

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veces hay deberes que son obligaciones morales de uno mismo.

      Elimina
  3. Sí, a mí también me parece apropiado y bonito el titular Morir de amor. Ignoro las motivaciones personales de esta joven médica para ir a zona de riesgo, pero estaba allí con su organización para ayudar y aportar algo concreto en materia sanitaria. Nada que ver con la tradición misionera cristiana de convertir almas. Sigo sin saber más sobre el crimen de esos cooperantes, no sé si es cosa de guerrilla, pero aquello no es obviamente Mallorca. Yo sigo chocado por la buena voluntad en la que se empeñan unas minorías, jugándose el pellejo, y el buen vivir de otros que se la juegan relativamente por diversión...y que no hace falta que señale. Reconozco que me tiene de mal humor el tema.

    ResponElimina
  4. es que jode, y entristece, cuando esta mañana contraponías las dos noticias, la de los jóvenes infectados en las Baleares y a de este asesinato, en el fondo reflejabas lo que es nuestra sociedad actual, banalidad por un lado y sacrificio por otro.

    ResponElimina