15 de juny de 2021

PRESUMPTES EXPERTS


El doctor Antoni Trilla va estar dissabte al programa Via lliure de RAC1. El doctor Trilla li va fer una confessió al Xavi Bundó. Arribada l'hora de desescalar, ell hauria estat partidari de començar per eliminar l'obligació de portar mascaretes pel carrer. Segons explica, a l'aire lliure, sense aglomeracions, anar sense mascareta és "totalment segur".
Tot d'una, a molts ciutadans aquesta afirmació els ha confirmat la convicció compartida per la majoria que a l'aire lliure la mascareta mai ha estat necessària, ni en els pitjors moments de la pandèmia. Era una mesura preventiva perquè el personal no es desmadrés, perquè les nostres autoritats sanitàries consideren que si no ens haguessin comminat de forma dràstica, no hauríem entès la gravetat de la situació i hauríem anat sempre sense màscara: al supermercat, a casa dels avis o en les reunions familiars o amb amics. Es veu a venir que en tant no sigui obligatori portar la mascareta o 'antivirus', es desmadrará l'assumpte, i no la portarem enlloc, de fet fins aquest moment la mascareta l'hem dut a l'inrevés, quan no calia, pel carrer o passejant per aquí, la portàvem posada, ia casa, amb els familiars o amics, en bars o en restaurants ens la trèiem. Ole i olé. I per acabar ens queda la versió pudorosa, va algú pel carrer caminant per la vorera amb la mascareta baixada, i en creuar-se amb un altre algú, pudorosament es la puja en l'instant de creuar-per baixar-la de nou després. Una altra inutilitat. En fi, que a veure si ens deixen treure ja la mascareta, que amb aquesta calor la veritat és que és molt molest portar-la, tot i que té també els seus avantatges, anant amb la bici pel riu, si portes posada la màscara t'estalvies d'empassar centenars de mosquits i animalons similars que suren en l'aire. No hi ha mal que per bé no vingui.
Aixó és el que consideren les autoritats sanitaries, els presumptes experts, que ens consideren idiotes infantiloides que no ens sabem comportar, quan a la pràctica, ha estat a l'inrevès, la ciutadania, en general s'ha comportat i molt, massa mesells hem estat ben mirat, mentre que ells, els experts, els entesos, no!. Ells ens han enganyat, víctimes de la seva palesa incompetencia, el Dr. Trilla el primer, només cal passar per les declaroteques de quan va començar tot, de quan la pandèmia nomès era una grip suau que amb un paracetamol es curava.

SHARE THIS

7 comentaris:

 1. Desde el principio he considerado el covid como una gripe,pero con mucha más mala leche.Asi que consideré protegerme,como pudiera,nariz y boca.Aun vacunado sigo con la misma tecnica,pero es que seguiré por mucho tiempo,aunque me digan que ya me la puedo quitar.En la bici,la llevo.Ya me he acostumbrado y creo que es una buena costumbre.Igualmente limpiarme de vez en cuando las manos con alcohol.No me cuesta trabajo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. En la bici es muy práctica la mascarilla, yo que voy por ahí por el rio y bosques adyacentes evito tragarme cientos de mosquitos y bichos voladores diminutos. El otro día un ciclista murió, se zampó una abeja que le inyecto el veneno en la garganta y la palmo asfixiado.

   Elimina
 2. He escuchado al Dr Corbella, el de La Vanguardia. Dice que la cepa inglesa se las trae. Que la semana que viene a más tardar está en Barcelona, y que la mascarilla no hay que quitársela porque no se sabe como irá la cosa.
  Yo, aunque me digan que se puede ir sin ella por la calle la seguiré llevando.
  En TdC me pongo doble, porque allí hay lo inimaginable.
  Esto no se ha acabado y creo hay para tiempo.
  Salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. Miquel, la mascareta pel carrer no s'hauria d'haver portat mai, no és necessària. La 'cepa del Corbella és la India crec que afecta ja als anglesos i ens acabarà afectant aquí.
   Sembla que l'eficacia de les vacunes amb aquesta 'cepa' és molt menor, d'un 40%.
   La mascareta la portarem almenys tres o quatre anys i de fet, llevat d'anar pel carrer - que ja et dic que no cal - és pràctica, enguany no hi ha hagut a penes ni grip ni constipats.

   Salut

   Elimina
 3. Estoy viendo el Portugal Hungría, una locura.
  Esto no acaba bien.
  Está a petar!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pensa que estan jugant a Hungria. Al partiy Alemanya-França la gent ja està separada i amb mascaretes.

   Salut.

   Elimina
 4. 68.000 personas resoplando, abrazándose, chillando... me quedo pasmao.
  Entre otras cosa porque me pregunto si es que nadie de todos los presentes no tiene algún familiar perjudicado.

  ResponElimina

BLOG DE FRANCESC PUIGCARBÓ