DE POLÍTICA GALLINÀCIA



Catalunya està al capdavant en nombre de contagis amb la cepa Delta desencadenada, un 16% del total d'Europa. Aquest virus ens ha ensenyat a ser humils, i ho ha fet amb les pitjors armes: el dol, la por i la carestia. Lluny queden els dies en què vam subestimar la seva letalitat. També la lleugeresa amb què alguns es van llançar a la seva utilització política. Recordo quan sortien a la palestra Alba Vergés i el conseller d'interior Miquel Buch, reclamant el control de la pandèmia al  'Gobierno d'España". Aquelles setmanes en què, en plena expansió pandèmica, mentre les morts es disparaven, aquí esfeia gala d'una superioritat nacionalista insuportable, culpabilitzant o ridiculitzant en comptes de mostrar solidaritat a el Govern d'Espanya. Si ens deixessin el control a nosaltres, això ho arreglàverm en una setmana - insinuaven subliminalment - bellugant-se en la més patètica política gallinàcia en plena pandèmia mundial. Crispant un ambient ja prou electritzat per tot plegat.

Més tard van els varen cedir el control de la pandèmia i no és que milloressin molt en la seva gestió tan reclamada, i avui ni tan sols estan ja en el càrrec de consellers cap dels dos. Mentrestant, el Dr. Argimón, tampoc és que de conseller hagi estat molt encertat, vist el que s'ha vist i com estem de malament, i el pitjor és que ara no se li pot donar la culpa al 'Gobierno de España', però ningú la hi dóna - de moment - al 'Govern de Catalunya', i potser ja seria hora de demanar responsabilitats. El desastre és d'una enorme magnitud i ningú es responsabilitza, com a molt es limiten a culpar als joves, el que sent cert, no és de rebut, la culpa abarca a més gent, però el primer i últim responsable, és el Govern de Catalunya, no el d'Espanya. 

Potser hauria estat bo, que la premsa en comptes d'ensenyar-nos constantment imatges com la que obre l'escrit, i la Tele de punxades que ja ens tenen farts, ensenyessin més imatges de gent intubada al llit d'un hospital.



Publica un comentari a l'entrada

7 Comentaris

  1. Es un tema en el que me siento tan afectado que no soy objetivo. Primero en carne propia. Un problema serio del que hablamos y estoy a la espera desde hace dos meses, pero que no hay manera de que se me llame, a la espera de que esto baje. Y después familiar, con toda la pléyade de familia que tengo dentro de los hospitales trabajando. Por cierto la de SBLL ya está de baja. Ha petao.

    A mi, amic Francesc, lo que me jode es que en ocasiones salgan por aquí personas (que no suelen salir cotidianamente) a defender lo indefendible cuando comentas, como hoy, lo mediocre del Gobern conforme la pandemia.

    Yo ya se que en el resto de España no se ha hecho mejor, pero se que lo que pasa en el interior de la Sanitat catalana desde el 2013 por CULPA, si culpa del Mas. Y se porqué e intuyo para donde fueron los más de 1100 millones de euros que se ahorraron quitando personal de los hospitales, hasta 1.350 profesionales de primera.
    Montones de cargos a dedo de nuevo cuño. Embajadas, departaments, consejeries, Tve3, y prensa escrita, todo subvenciones para que no se hable y diga nada...
    ¿Qué es la realidad?, lo que se ve. ¿Y que es lo que se ve? las muertes en las residencias, de las que nos hemos olvidado, los botellones que los dejamos pasar porque no interesa hacernos mala propaganda, los científicos que se han marchado de Catalunya y nos dan consejos desde Londres, Seatle, o NY y las colas de la miseria en busca del plato caliente.
    Y a ver quien dice que hago demagogia, porque no hay argumento, desgraciadamente, para desarmar esta decadencia a la que nos han sometido.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boi Ruiz, amb la connivència d'Artur Mas va fer molt de mal a la Sanitat Catalana, i encara en patim les consequencies, i aixó no és demagogia, és la realitat, la dura realitat.

      Elimina
  2. PD: A día de hoy aun se adeudan media paga extra del 2015 y la de 2014 a los sanitarios estando Boi Ruiz como conseller puesto por Artur Mas

    ResponElimina
  3. Y mira si son listos estos de la Sanitat que ahora, A HO RA, Cat Salut acelera la vacunación de los familiares de los sanitarios para evitar las bajas. Llevamos desde marzo del 19 con esta historia, y ahora se dan cuenta de que hay que vacunar a la burbuja familiar de los sanitarios...porque es que nos quedaremos sin...que algunos llevan casi dos años sin vacaciones seguidas y es por eso mismo que petan...
    Se habría de pedir tantas responsabilidades a tantas personas...Aquí está la gente jugandose la vida y aquí no se trata de política, se trata de sanidad. Y estos no valen, y me importa una mierda que la de Madrid tampoco, porque yo no vivo en Madrid, ya se lo harán, yo vivo aquí, pago aquí y tengo el cementerio aquí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aqui ho han fet igual de malament que en altres llocs, pero aqui hi ha hagut molta més incidència, i no hem fet res de diferent que en altres contrades, pero hi ha hagut més incidència.

      Elimina
  4. Hace tiempo que he dicho que este es el "govern" de los mediocres y de los serviles, que apoyan sin fisuras el "prucesssss", aunque sepan que está muerto y enterrado.

    ¿ que se puede esperar de una pandilla de inútiles ?. Pues "apaños", "ocurrencias" y soluciones que llegan tarde y mal.

    Pero como siempre, la culpa, ¿ quién la tiene ?........... ¡¡ Madriiiiiiiid !!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja no, Madrid és la Patria de la Llibertat total. Només que Madrid s'ha tornat procesista, més que Catalunya.

      Elimina