DESPREVINGUTS...




'Ha habido en el mundo tantas pestes como guerras, y sin embargo, pestes y guerras cogen a las gentes siempre desprevenidas'. La Peste - Albert Camus.

Diuen que la pandèmia ha fet efecte en la salut mental dels joves, és normal, no estàven preparats, no els haviem preparat per aquesta pandèmia que ens ha agafat desprevinguts a tots. Aquesta generació és la que ha viscut millor desde sempre al nostre país, sense cap guerra que patir ni explicar, i aquesta pandèmia els hi caigut al damunt sense possibilitat d'afrontar-la amb condicions. No han llegit Camus, hi els hauria anat be. Per acabar-ho d'adobar, es disparen els contagis a ran de la verbena i dels viatges de fi de curs, uns contagis que el Govern no havia previst, i nosaltres clamem contra ells, els joves eixelebrats tenen la culpa de tot. La qüestió és donar la culpa a l'altre, al més dèbil. Sentir-nos jutges i dictar sentències a granel. I per descomptat, les xarxes socials com a inesgotables sales de judici permanent. 
Els titllem d'inconscients, cony! son joves, no s'és seriós quan es tenen disset anys ens recordava Rimbaud.
Com no els ha d'afectar tot aixó als joves. Aquesta generació digital que ha crescut amb la necessitat social d’acumular ‘likes’, que viu sotmesa a l’escrutini perpetu i al consum urgent d’emocions. Cada generació entrega a la següent una herència. L’exposició a la voracitat digital és la nostra. L’impacte es valora més que el raciocini i el coneixement s’acosta al ‘fast food’. I, el pitjor, és que no hem sabut crear mecanismes de protecció. Hem dissenyat aquest aparador permanent i ara hi col·loquem els nostres fills. Som nosaltres els qui els hem educat en aquest ambient, en aquesta necessitat d'hedonisme digital. La Pandèmia els hi ha robat un any de la seva vida, i no és igual un any als 18 que als 70. El més fàcil és culpar-los a ells, peró els culpables són uns altres, no ells. 

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. La peste de la guerra robó durante tres años la juventud y la vida a la generación de nuestros padres.
    ¿Ellos si estaban preparados? Puede ser que te tenga que dar la razón en lo de capacidad de sacrificio, pero no tenían la información, ni por mucho, que se tiene ahora.

    Quizá tengas razón en " que no hem sabut crear mecanismes de protecció (per ells", pero no se les puede dar más de lo que tienen, que es vivir entre algodones.

    Ningún joven ¿de 13/14 a 25/28 años? que tenga una nómina, al menos que yo conozca y que viva en casa de sus padres entrega nada al mes para el mantenimiento de la misma.
    Ningún joven que yo conozca sabe lo que es la disciplina del cabo Aransibia. Nadie ha pasado por el cedazo del Servicio Militar, que en ocasiones lima mucho y bien.
    Ningún joven que yo conozca, y conozco muchos de la Universidad, está dispuesto a sacrificarse y perder un año de vacaciones por el bien común...
    ¡Que los hay¡, no me cabe duda, que yo los conozca, no. Lo tienen claro, más que nosotros a los 20, que preferíamos ir a pie al trabajo y ahorrarnos las pelas para así el fin de semana poder entrar al baile.

    Y tienes toda la razón, pero le daré la vuelta al calcetín : "i no és igual un any als 18 que als 70". Ellos tienen muchos por delante afortunadamente. Nosotros tres telediarios.

    PD: Deseo dejar claro que no culpo a la juventud, no es el caso, pero información no les falta, y mientras unos hacen el gilipollas con el botellón, las salidas diarias, los bailes y las discotecas, otros de su edad, que los hay, se juegan la vida haciendo de de sanitarios en este país.

    Hoy, por ayer, en el Taulí de SBLL han batido record, tengo la cifra y es espeluznante. No la pongo por aquí porque pongo en evidencia a quien me la ha dado. Cuando se les pregunta si están vacunados, la mayoría un 70% alto, responde que no o media dósis. La media de edad es de 38 años.

    Hay mucha información, lo que sucede es que se niegan a aceptarla. Por cierto, no hay ninguna persona de mi edad, al menos que yo haya visto, que vaya sin mascarilla en Barcelona. Ninguna. Jóvenes los que quieras. ¿Qué hemos de pensar? ¿Que colaboran?.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, nosaltres ja tenim tot el peix venut, o quasi, pero als 17 anys tot està fer i com deia el poeta tot és possible.
      El que la gent porti la mascareta pel carrer és una espècie de revolta contra el Govern com va passar en l'altra revolta de la vacuna de la segona dosi amb astrazeneca que gairebé tots va voler la mateixa vacuna, malgrat el Govern els deia que era perillósa. Del comportament del Jovent, en podem salvar al 90% que s'han comportat i ens queda el 100% o potser menys, que es el dels botellons i la disbauxa que ha escampat la variant Delta. La mascareta pel carrer mai ha estat necessària ni ùtil, pero passa que: surts de casa, si agafes l'ascensor ja te la poses, surts al carrer sense mascareta, pero vas a comprar el pa i te la tornes a posar i a treure després i a posar-la quan compres el diari o el cupó de la Once, o et trobes algun conegut pel carrer. Aleshores, més que res per comoditat ja te la deixes posada, jo mateix ho faig així, és mes cómode. Pero si surto a caminar com faig cada dia, no la porto. Al meu barri poc jovent hi ha, pero la majoria porten la mascareta. Per un altre conducte també m'ha arribat l'estat actual del Tauli, més per ingresos en planta que a la UCI.

      Salut.

      Elimina
  2. Creo, amic FRANCESC, que todos desde nuestra mayoría de edad, en esta pandemia tenemos proporcionalmente nuestra responsabilidad.
    No salvo a nadie. Ni a los que se van de botellón con 18 años, ni los que se van a la Imserso a por el viaje a Torrevieja con 70.
    Falta sentido común. Movernos menos, no dar pie al virus, tener el culo quieto, poner paciencia y dar ejemplo.
    Salut

    ResponElimina
  3. En certa manera tu i jo ja ens movem en aquests paràmetres. A mi el toc de quda no m'afectava en absolut, vaig a dormir a les 10 (si no juga el Barça) i em llevo a les 6. Al principi si que fotia no poder sortir a caminar una horeta cada dia o un parell d'hores amb la bici. Pero aviat es varen suvitzar les restriccions.
    Ja que parles de l'Imserso, no entenc com han deixat que vagin els jubilats de viatge tan aviat, a més, sense buffet lliure a l'engrós, quin sentit tenen els viatges de l'Imserso?.

    ResponElimina
  4. , no entenc com han deixat que vagin els jubilats de viatge tan aviat, a més, sense buffet lliure a l'engrós, quin sentit tenen els viatges de l'Imserso?.

    Ayyyy amic ¡¡¡ ¿pero de verdad tu crees que nos hace falta que para saber lo que tenemos que hacer a nuestra eadad nos tengan que prohibir lo de la Imserso? En realidad el gobierno lo tiene que poner, porque forma parte de los derechos de los ciudadanos. Ahora bien, somos libres, y en esa libertad, nosotros los jubilados, somos los que en nuestro derecho a decidir deberíamos decidir en consecuencia con lo que está pasando, y en lo que nos puede afectar, a nosotros, a nuestras parejas, a los nietos, e incluso la afectación al sistema sanitario y quien trabaja en ello, porque llegará un momento que no habrán recursos, no los habrá.
    Pero todos , absolutamente todos los que se pelean por la plaza de la Imserso, que son multitud, son simplemente una pléyade de egoístas que sólo piensan en ellos. ¿Qué necesidad hay de unas vacaciones con lo que está pasando ?
    Ya ves que en ningún momento he hablado de juventud. De los nuestros también los hay que piensan sólo en ellos.
    salut

    ResponElimina
  5. Doncs sí, de fet, nosaltres els jubilats, estem de vacances tot l'any.

    Salut.

    ResponElimina