EL CONTE DE L'AFRICÀ



2 d'abril de 2020, un home descansa al centre "Aurore" per a persones sense llar i persones migrants a París, enmig del tancament del coronavirus. Un estudi avançat publicat dimarts 7 de juliol de 2020 de l'agència estadística del govern francès INSEE, mostra que les taxes de mortalitat es van duplicar entre els immigrants de l'Àfrica subsahariana, fins i tot triplicant-se a la regió de París, en ple brot de coronavirus francès, que mostrava el càstig de la pandèmia, l'impacte sobre negres, migrants i altres minories sistemàticament ignorades. (Foto AP/Francois Mori)

Àfrica com un repositori de mà d’obra. Un mercat de la carn on acudir per pagar-nos les pen­sions. Un lloc del qual drenar impunement homes i dones perquè vinguin a eixugar-nos les llàgrimes quan siguem vells. Àfrica com una plantació de treballadors a disposició del patró europeu. El conte de la serventa versionat com El conte de l’africà . Ells neixen i creixen per ser-nos útils. No tots. Només seixanta milions fins al 2050. Els més forts, sans i treballadors. - Josep Martí Blanch. 

Això diuen, de bona fe i amb d’altres paraules, les Nacions Unides, el Centre Wittgenstein i el Centre per al Desenvolupament Global, segons ha explicat Xavier Mas de Xaxàs a La Vanguardia (11/7/2021). Informes i prediccions que pretenen soscavar les polítiques antiimmigració de “l’Europa fortalesa” demostrant-ne el seu sense sentit per la via del materialisme econòmic.

Si el racisme i l’antiimigració creixen per l’amenaça cultural percebuda per molts europeus, convencem-los de la seva estupidesa per la butxaca: ¿Qui pagarà la teva pensió? ¿Qui et canviarà els bolquers quan ho necessitis? ¿Qui recollirà les teves deixalles? ¿Qui conduirà els teus trens? ¿Qui posarà en marxa les ciutats quan tu, blanquet de cara, no siguis més que un tros de vell que només compta les hores entre pastilla i pastilla?.

La demografia diu que tots aquests estudis tan ben elaborats estan farcits de veritats com temples. Però, encara que sigui sense pretendre-ho, resulta ofensiva una aproximació tan mecanicista al futur de seixanta milions d’africans. Els necessitem, doncs els agafem, que per això hi són. Els seus llocs d’origen, les seves famílies, l’aportació que podrien realitzar a les seves comunitats ens deixa indiferents. Primer, nosaltres. Europa convertida en un vampir succionant la sang de la joventut africana. Es dirà que ells volen venir o, en el pitjor dels casos, que necessiten venir. I també és cert. Però que sigui veritat que la sacarina endolceix no altera la naturalesa amarga del cafè.

El racisme nega a l’altre la condició d’igual i el converteix en un enemic. És l’Europa fortalesa que ja tenim entre nosaltres. L’economicisme adverteix en l’altre un benefici material i deixa al marge l’humanitarisme. És un perllongament del colonialisme. Només que practicat sense sortir de casa. Anem pel camí de sumar el pitjor d’una cosa i de l’altra.

Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. Poco a añadir.
    Ayer, sin ir más lejos, iba una colla de niños (mira que son guapos los crios cuando van de la mano y como los patitos) a la piscina de Sant Antoni. Entre los cinco y los siete años, más o menos. Conté vente y siete. Y entre mi señora y yo deducimos que sólo dos eran de aquí.
    Le dije lo que se comenta aquí arriba, pero le añadí unas hojas de albahaca, una pizca de sal, y un chorrillo de aceite. Nosotros, els de casa, no queremos tener hijos hasta los cuarenta. Nos gusta la libertad y que no nos aten. Además contamos els calerets y nos ponemos la excusa de la hipoteca, el trabajo y los estudios, ¡cómo si los de fuera no pagaran alquiler, no tuvieran un trabajo, por cierto que peor pagado generalmente o no contaran con los m2 justos para la convivencia¡

    No le pidas a ningún joven de aquí que se ate y se responsabilice antes de los trenta. No lo encontrarás.
    Dicen que tienen derecho a vivir la vida. Y serán los foráneos los que al final repoblarán Cataluña. De eso podemos estar seguros. No hace falta más que contar los niños de las guarderías.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que si hi hagués voluntat, es podría organitzar de manera que la gent ja vingués amb feina, i amb la feina papers. En certa manera amb la verema ja es ga més o menys així.

      Elimina
  2. Pues mira,esto te gustará,nuestras pensiones y sobre todo las futuras las pagarán los robots,la robotizacion en los procesos productivos.En lugar de una bici en t tiempo se producirán dos.Como siempre serán el desarrollo de nuevas tecnologías.
    Eso no quita que se pueda absorber mano de obra de la inmigración ,pero lo interesante será la recombinación genética,el mestizaje favorece las defensas dando individuos más fuertes y sanos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mi pensión aún la pagaran inmigrantes, Lo de los robots està por ver, pretenden ponerles un impuesto o que paguen SEGURIDAD SOCIAL por los puestos de trabajo que absorven, pero esto está aún muy verde,

      Elimina
  3. No me gustan las limosnas y no me gusta que venga gente a la brava a mi ciudad, que lleguen y que me hagan responsable de sus problemas y que tenga que adaptarme a sus costumbres. Quizás soy egoísta, lo reconozco, pero soy sincero. No me gustan los guetos que se crean con estas emigraciones no controladas, creo que son bombas de relojería que algún día nos estallaran. La emigración debe estar controlada, y no se trata de traer solo "braceros" u otras profesiones precarias, quizás hay que pensar en traer gente que curse estudios superiores aquí, gente que venga con becas, que aprenda y puede retornar sus conocimientos a sus países de origen para que asi estos se desarrollen. La actual política migratoria es un fracaso pues se basa en un "buenismo" que no beneficia a nadie, ni a los que vienen, ni a los que estamos aquí. Se crean bolsas de trabajo "negro" con gente en condiciones precarias que compiten deslealmente aplastando a quienes si pagan impuestos y si pagan salarios justos. Todos debemos tener los mismos derechos y obligaciones, pero no se puede poner barra libre sin saber cuantos invitados vamos a ser. Es duro pero real.
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya tenemos a muchos inmigrantes que cursan estudios superiores aquí, y atletas y deportistas, pero ha sido por azar, al no haber una política migratoria seria. El problema es ese, que no hay política migratoria, por eso se crean estas bolsas de trabajo negro, y ya seria hora que el Gobierno se pusiera manos a la obra.

      Elimina
  4. Les escoles públiques de barri han fet i fan un gran treball i tot aquests infants de tot el mon que son majoria a un gran nombre de centres son, també, el futur. Un futur imprevisible però que, si no ens l'espatllen els polítics mal intencionats -n'hi ha de bons, també-, pot ser molt esperançador. Per cert, una gran majoria 'son d'aquí' ja que han nascut aquí. Quan veig grups d'escolars i tots son blanquets em fa angúnia i tot, la veritat. Fa deu anys que em vaig jubilar i els darrers vint anys ja tenia infants de tot arreu en més o menys proporció segons la zona. Les escoles son molt millors ara que en el passat i cal reconèixer tot el que s'ha avançat, sempre ens estem queixant de vici.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la majoria d'escoles n'hi ha mes de fora que del país, es que tenim un problema de baixa natalitat i es necessitarà ma d'obra. Gent per cuidar els més grans i en general fer totes aquelles feines que no volem fer els rostres pàlids.

      Elimina