El líder de PP, Pablo Casado, ha aprofitat la seva participació en la cloenda del congrés del seu partit a Balears per defensar la "llibertat lingüística de les illes Balears" i afirmar: "Que no parleu català, parleu mallorquí, parleu menorquí, parleu eivissenc , parleu formenterès i aquesta cultura no és apèndix de ningú, no sou països catalans, sou les grans illes balears admirades arreu del món ", ha asseverat, situant-se en termes similars als del polèmic expresident balear, José Ramón Bauzà.

L'asseveració de Casado xoca fins i tot contra el que disposa el seu mateix partit a Balears, atès que en la pàgina 57 de la seva ponència política fa servir el terme "català" per a referir-se a la llengua de les illes: "Ens comprometem, de manera ferma i decidida , amb la seguretat jurídica de la relació estatutària que manté el Servei de Salut de les Illes Balears amb els seus treballadors: el coneixement i ús del català és un factor de millora de la comunicació i s'ha de considerar un mèrit en els procediments de selecció". Així consta en el text debatut precisament el congrés clausurat aquest dissabte pel dirigent conservador.

I és que el noi és molt curtet i no dóna per a més, en el màster que li van regalar no anaven les instruccions sobre el tema aquest dels idiomes, tan superat aquí i tan recurrent en subproductes com ell a l'hora de ficar zitzània en un problema que no existeix. Formenterès, yes, parlem doncs en formenterès, o en Cabrerès de l'illa de Cabrera. Hauria de saber el Sr. Pablo Pablito Pablete, que el mateix espanyol o castellà és un dialecte del català, dialecte o variant, que més dóna, però prové del català, de la mateixa manera que el català ve de el llatí, tampoc sap que es va començar a parlar abans l'andalús que el Castellà. Per on sinó varen entrar els romans sinó per tota la costa mediterrània. Hi ha hagut diversos intents de canviar la història del castellà per donar-li una autenticitat de la qual n'està mancat, com el tema de la EÑE, però això són coses de provincians poc voatjats de la meseta, ínfules de conqueridors conquerits per la seva pròpia deixadesa i incompetència que els va portar a perdre tot el seu imperi. Una nació, l'espanyola que ja existia segons M.Rajoy (un altre indocumentat) fa més de tres mil anys. Si que ha passat temps desde 1812 quan va començar a prendre cos el concepte d'Espanya.

Deia Victòria Prego en una entrevista a El periódico (una altra que no ha entès res de tota la història de la transició), que un dels moments més impactants de la transició va ser l'obertura solemne de les Corts després de les primeres eleccions lliures, el 1977 . l'entrada per la porta de Santiago Carrillo, Dolores Ibárruri, Rafael Alberti, Laureano López Rodó, Manuel Fraga, Felipe González i Alfonso Guerra és l'escena més superba de tots els anys viscuts com a periodista. És en el poc en què estaria d'acord amb ella, de la resta de bajanades que diu en la susdita entrevista. Però ¿s'imaginen vostès a Pablo Casado entrant a l'hemicicle amb tota aquest gent? No, l'homenet no entraria ni com a escolanet.