La fotografia té el seu temps, està feta des del balcó de casa i agafa part de la plaça de Jaume Girabau. Ve a tomb la mateixa per parlar d'un noi moro i d'un senyor argentí. El moro s'asseu cada dia, llevat dels diumenges al banc que surt a la foto, es passa el dia aquí, no menja, però si beu, tetrabrik. Algú li porta de tan en tant un entrepà. Si, ja sé que l'alcohol està prohibit als musulmans, però com aquest noi és moro, a lo millor pot beure. A mida que avança el dia el noi es va perjudicant, té un parell de companys que li fan més o menys companyia, però ja va malament, comença a parlar sol i no gira rodó; aixó si sobre les nou recull tot el que ha deixat pel banc i s'envà, deixant-lo net i endreçat. Sap greu, perquè va per un camí de mal borràs, i no sembla que els seus amics facin res per ajudar-lo, i entenc que intentar-ho jo o algun altre veí no serviria de res. 

L'altre pàjaru es nou a la Plaça, es tracta d'un senyor d'uns 70 anys, cabells blancs, ulleres i aspecte d'intel·lectual vintage, estava assegut a un banc donant de menjar als coloms, m'hi he acostat i li he assenyalat el rètol de l'Ajuntament que tenia just davant seu que diu: No els donis menjar. Vosté sap llegir? li he preguntat. Claro, m'ha contestat amb un marcat accent argentí, però aqui no prohibe que les de de comer a las palomas, sólo aconseja que no lo haga.  Claro, porque desde el 68 está prohibido prohibir ha estat la meva contesta, y el Ayuntamiento que es más educado que usted, aconseja en vez de prohibir.

El paio ha passat de mi, i jo d'ell, i aleshores, m'ha vingut al cap una història que explicaven a Rac1 aquest matí. A les Olimpíades de l'any de la Maria castanya, alla pel 1900 i poc, el tir al plat no es feia disparant als plats, sinó que es feia disparant als: COLOMS, i és veu que en aquella olimpíada celebrada concretament a Paris en varen liquidar uns 300. Una gran idea aquesta que es veu varen  deixar de fer, substituint els coloms per plats davant les queixes dels animalistes, i és una llàstima, aniria la mar de bé, de fet a Saragossa ja varen fer més o menys aixó en encarregar a tiradors professionals que es petessin a quants coloms i cotorres poguessin, i es veu que va funcionar. A veure si l'Ajuntament de Sabadell, ja que el rètol o lletreru no funciona i la gent passa d'ell, aplica aquesta mesura i acaba amb les rates voladores i les cotorres argentines.