{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

L'IMPERI DELS JUTGES

 


El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i les Balears han lamentat la decisió d’una jutge de Barcelona d’ordenar un tractament amb ozó a un malalt crític de Covid-19, ingressat a l’uci d’un hospital català. Els sanitaris consideren molt greu «el fet que s’ordeni l’administració» d’aquesta teràpia, no reconeguda pels científics, «d’acord amb la base d’una ordre judicial», cosa que obre a més «una via anòmala, sense rigor ni base científica» i «d’inseguretat jurídica, clínica i assistencial de conseqüències imprevisibles», afirmen a el periódico. 

«No pot ser que per aquesta via es doni cobertura legal a creences, desitjos o decisions individuals que superen àmpliament el marc ètic, científic i legal», lamenten els dos col·lectius mèdics. «És il·lusori pensar que una sola mesura aïllada (l’ozonoteràpia) aplicada per un personal extern a l’hospital, del qual desconeixem el grau de qualificació i experiència, podrà suplir la resta d’atencions que el pacient requereix», afirmen els dos col·legis professionals. La jutge que va autoritzar el tractament, en canvi, considera «acreditada» la «concurrència de circumstàncies excepcionals d’urgències» que motiven la seva resolució ja que la vida de la persona amb una família que ha reclamat aquesta teràpia «corre perill». La magistrada esgrimeix, en la seva interlocutòria recollida per Efe, que aquest tractament s’aplica en hospitals d’Espanya i d’altres països amb un «bon resultat».

La jutge constata que, amb l’escrit de demanda per rebre aquest tractament, s’han aportat informes i estudis mèdics que afirmen que l’«ozonoteràpia és una alternativa viable per intentar salvar la vida del pacient». Entre la documentació aportada per la família, la jutge destaca la proposta d’una doctora que considera aquest tractament com la «manera eficaç a efectes de poder salvar la vida» del pacient, i a què no s’oposa el metge que actualment l’està tractant, «sent l’única negativa la de l’hospital», formulada en conversa telefònica. Davant aquesta autorització judicial, el Departament de Salut català ja va assenyalar dijous la seva intenció de recórrer contra la resolució judicial. L’ozonoteràpia, afegia Salut, es fonamenta en l’ús d’«una molècula d’oxigen triatòmic amb efecte oxidatiu, l’ozó, que es fa servir com a desinfectant i que no està autoritzada com a medicament per les agències reguladores».

El consell de col·legis de metges i l’acadèmia de ciències mèdiques recorden, en aquest sentit, que s’han trobat en més d’una ocasió, en casos de malalts crítics, amb què apareixen persones «que poden utilitzar el patiment i la desesperança de pacients i familiars i la seva vulnerabilitat per a la promoció d’articles, teràpies o equips. Aquesta actitud és èticament i deontològicament reprovable». 

Puc arribar a entendre la postura de la familia; quan tens un familiar proper a punt de morir, a la desesperada t'acolleixes a qualsevol remei, curandero, sanador o cantamanyanes del que sigui, però una Jutge no pot fer d'experta en medicina, ni que sigui paliativa, és el problema del jutge tertulià que tant sovinteja, i que és nefast. De fet, a Espanya tot el que actualment es decideix ho decideixen els jutges, per damunt de polítics, experts i entesos ern la materia. I aixó ha arribat un moment en que s'hauria d'acabar. Si no tenim ni un jutge que sigui capaç de fer només la seva feina i a més fer-la bé, haurien potser de començar a questionar la justicia. Quan no és justa no es justicia, i es desqualifica per ella mateixa, i aixó és el que està succeint actualment. El problema és que els jutges no saben fer la seva feina, per tant, tots aquests que es posen en camises d'onze vares i de jutges passen a ser experts tertulians, han de ser apartats del càrrec. Ho sento, sabem d'entrada que ningú està realment capacitat per jutjar als altres, és pel que els jutges es limiten o es limitaven a aplicar la llei, però a la que els ha donat per opinar han comés un error, un error que els desqualifica en les seves sentencies. Com ningú pot jutjar als jutges, ja em direu que s'ha de fer amb ells i les seves decisions arbitràries. Puc entender aquestes decisions arbitraries amb els encausats del procés en ser una questió política, ep!, dic entendre, però no quan es tracta de la salut de les persones. L'Imperi dels jutges és una anomalía dins la Galaxia democrática. Una anomalia que s'ha d'eradicar quan més aviat millor, pel bé de tots, començant pel dels mateixos jutges. 

"Se sabrá si va bien cuando se aplique, dice la jueza que avala tratar covid con ozono". I després d'aixó, el desori, el desideratum, el acabose.

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. Yo no voy a opinar porque estoy subjetivado por la familia al ser todos sanitarios.
    Ahora bien, hay cosas que se me escapan, no veo porqué los jueces (la Justicia ,en si) se ha de entrometer en la medicina en este caso.
    Es que no lo veo claro.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els jutges són actualment una xacra, una pandèmia.

      Elimina
  2. Intervienen diferentes intereses y un juez actua por demanda de una parte. Normal , tenemos que acostumbrarnos a ello. Ocurre, en política, economía...El juez no tiene que saber de todas las ramas, pero si decide entrar, es porque ve una base jurídica.
    Si la política se judicializa, es porque así lo han querido los políticos, que en lugar de hacer su trabajo, ponen las soluciones en mano de la Justicia, con sus denuncias.
    En el proceso, actuó la Justicia, por denuncia de la Fiscalia. Si es que es muy sencillo.
    Cómo no va a entrar la Justicia en la Medicina, los médicos, los científicos, tienen diferentes opiniones, no hay verdades absolutas.Mira las vacunas, todo el lio que se formó, reconocidas en unos paises en otros no.
    El O3,es la molécula de ozono,la del oxigeno es O2.La de ozono forma un triangulo con enlace covalente.Es pues un super oxidante, capaz de matar cualquier bicho viviente(bacterias incluidas).Recuerda que los primeros tratamientos contra el cáncer, quimioterapia, radioterapia,muchos médicos no estaban de acuerdo por su agresividad, pero se fueron imponiendo. No digo con esto que sea bueno el tratamiento con ozono para el Covid,en cierta fase, pero ya se están haciendo.

    ResponElimina
  3. Me olvidaba, la mayoría de las piscinas, emplean cloro en pastillas o en grano, para que el agua esté saneada, libre de cualquier patógeno. Las modernas emplean un dispensador de Ozono, capaz de producirlo y mezclarlo poco a poco con el agua. Produce los mismos efectos que el cloro, en cuanto a sanear el agua. Es caro, por el recibo de la luz.

    ResponElimina
  4. No es solo por este caso, de entrada dictaminan diferente según donde sea el juez sobre un mismo tema, y todo el problema viene dado desde el momento en que primero el Pp y luego Vox judicializaron la política, ahí empezó todo, aunque el desastre, el descrédito de la justicia viene de lejos, recuerda a Pacheco el Alcalde de Jérez, cuando dijo en su día que la justicia era un cachondeo, y en España así es, y no es nuevo. Fíjate en el caso Garzon que les han enmendado la plana los de la ONU, Otegi, todos los del procés en unos años. Coño, es que no aciertan ni una los jueces, y ahora que se han vuelto tertulianos cuñados, aún van peor.
    En cuanto a la ozonoterapia, un juez o en este caso una Jueza no puede ni debe pronunciarse, simplemente no està capacitada, máxime encima cuando esta con toda su desvergüenza dice: "Se sabrá si va bien cuando se aplique, dice la jueza que avala tratar covid con ozono". Tarjeta roja y a la puta calle.

    ResponElimina
  5. Ya sabes la Justicia es ciega y a veces, más bien tuerta.

    ResponElimina