Un dels futurs distòpics amb els que més s'especula situa als robots per sobre dels humans. Les màquines substituiran les persones en molts aspectes, inclòs el laboral. - lavanguardia. Ho comentava fa uns dies i parlava de batalla perduda, però malgrat tot, la batalla continúa, fins quan?.

"La proliferació d'acomiadaments realitzats per algoritmes demostra la necessitat d'accelerar una llei europea sobre IA que acoti, reguli i dissuadeixi d'aquestes pràctiques. Els antecedents com el cas Xsolla o el cas de TAP i la inhumana operativa de "desconnexió" de les plataformes digitals, són clars exemples de decisions algorítmiques que acomiaden persones sense intervenir raó humana, alguna cosa vetat per la llei. És urgent posar límit a unes eines que atempten contra drets fonamentals de les persones treballadores i promulgar lleis nacionals i europees que defensin els drets de les persones treballadores davant els perills que comporta una digitalització salvatge de l'economia.

L'alarma va saltar amb l'ús dels algoritmes per part de les plataformes digitals com a arma de precarització i d'acomiadament automàtic (el terme és "desconnexió" en la seva pròpia neollengua). Però cada dia hi ha més casos com el de TAP Portugal, que va fer fora desenes de persones o, recentment, el de l'empresa russa Xsolla, que ha acomiadat centenars d'empleats perquè així ho ha decidit un programa informàtic. Per això, la UGT considera fonamental augmentar el control d'aquestes eines per eradicar completament aquestes pràctiques. Si es compleixen les previsions dels principals organismes internacionals, la digitalització i automatització de l'ocupació pot ocasionar una brutal dislocació del nostre mercat de treball, amb milions de llocs de treball en perill. Tal vulnerabilitat és terreny abonat per a l'ús d'aquest tipus de programes informàtics, que acomiadaran sense miraments, sense probitat i sense humanitat.

A Espanya, a través del Diàleg Social, es va donar un primer pas introduint un nou apartat a l'article 64 de l'Estatut dels Treballadors, que obliga totes les empreses a proporcionar informació sobre qualsevol Intel·ligència Artificial que afecti la relació laboral. A aquest acord va seguir la publicació de l'estudi "Les decisions algorítmiques en les relacions laborals", elaborat pel sindicat, en què es reflecteix el posicionament d'UGT sobre el contingut d'una futura llei sobre aquesta matèria.

En aquesta línia, el passat 21 d'abril, la Comissió Europea (CE) va presentar la seva proposta per promulgar una llei d'Intel·ligència Artificial, que regularà el funcionament dels algoritmes i la IA en les relacions laborals, una reivindicació del nostre sindicat. Per a UGT, la proposta que conté importants novetats en el terreny laboral, i representa un viratge substancial en les polítiques de la CE, que pràcticament ignorava el factor treball en les seves propostes prèvies.

En conseqüència, totes les empreses han de complir uns requisits abans, durant i després de la posada en marxa d'algoritmes laborals. Hauran, per exemple, registrar l'existència i activitat d'aquests algoritmes, a l'objecte de garantir la traçabilitat dels seus resultats; estaran obligades a mitigar-ne els riscos a l'màxim, assegurant la seguretat i la precisió en el seu funcionament; s'haurà de garantir que les dades usats per prendre les decisions informàtics estiguin lliures de biaixos i que obtinguin resultats discriminatoris; i, finalment, la IA laboral sempre ha d'estar supervisada per una persona - o dit d'una altra manera, un humà estarà sempre a la fi de la cadena decisòria, per sobre dels resultats d'una màquina-.

UGT urgeix a accelerar la promulgació d'aquesta llei, atorgant-li màxima prioritat perquè cal posar límit a unes eines informàtiques que atempten contra drets fonamentals de les persones treballadores. Davant d'una amenaça d'aquest calibre és imperiós regular amb contundència i determinació, dissuadint les empreses de l'ús d'aquestes pràctiques sota pena d'elevades multes. De la mateixa manera, i de forma simultània, seguirà vigilant la correcta aplicació de la IA i els algoritmes en tots els centres de treball, empreses i sectors, implicant a l'Autoritat Laboral i als jutjats del Social quan sigui precis.