El Premi Planeta a Carmen Mola posa de manifest una nova modalitat de literatura comercial, la qual esborra l'autoria en favor de l'obra. "Nosaltres enderroquem el mite sacralitzat de l'autor de novel·les", va confessar el trio. Mort a l'estil i a la biografia!. El trío Mola tenía un pla, però ha estat acusat per la seva oportunista transsexualitat literària. Tot i que la pell fina de la igualtat -els llibres feministes han enriquit a les editorials, però els premis milionaris se'ls queden homes- També hi ha un grup musical d'homes que es diuen Love of Lesbian, i a tothom li sembla fantàstic. No és menys cert que el trio Mola no necessitava d'aquest nom per gaudir de tirada, ja que els senyors venen molt bé a les llibreries. Els mateixos creadors de Carmen Mola han explicat que tot va sorgir de la manera més banal, un va dir "Carmen" i un altre "Mola". Fora complicacions. I qui pot reretreurel's que vulguin forjar una nova Carmen d'Espanya? En canvi és sorprenent que, si escau, el de menys és qui escriu què. Només cal armar un guió. Cert és tambè, que per la cosa de la paritat se solen premiar actualment mñes dones que homes, només cal veure els premis cinematogràfics a Sant Sebastià. Però se suposa -vull ser innocent en aquest sentit- que el jurat desconeix el nom real de l'autor o autors que qualifica l'obra.

Però al país dels ofendiditos hi ha qui no li ha agradat aquesta usurpació i no li ha molat gens Carmen. Aquest és el cas de la llibreria madrilenya Dones i Companyia ha retirat tots els seus exemplars escrits per Carmen Mola, després de conèixer-se en el lliurament de el Premi Planeta que en realitat el pseudònim s'amagava a tres homes com els autors dels llibres. «La notícia és que no és notícia que una llibreria especialitzada retiri del seu fons allò que no correspon amb la seva especialització», ha assenyalat a Europa Press una de les propietàries de l'establiment.

Prèviament, Dones i Companyia ha publicat un vídeo en què mostra el procés de retirada dels exemplars i com els emmagatzemen en una caixa que anirà adreçada a Penguin Random House, el segell (Alfaguara) que fins ara publicava les obres de Carmen Mola. «La nostra aportació al hashtag Carme Mola, però Mola més que els senyors no l'ocupin tot», han assenyalat des de la llibreria en xarxes socials. 

Francamentem aquest és el tipus de feminisme que fa mal al propi moviment, i sobretot crea un perillós precedent en la retirada ce llibres de les llibreries a les quals no els agradi un autor determinat. Es tracta d'una censura que a banda de crear un efecte Streissand en la novel·la, que farà que sigui la mñes llegida dels últims premis planeta, és el pas previ a la crema de llibres de infaust record i origen. Això no va de feminisme, va d'estupidesa, una estupidessa que ja s'ha vist que no és només patrimoni dels homes.