{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

PITJOR IMPOSSIBLE


Ecologia: ¿I els milers, o milions i milions d'espècies d'animals i vegetals, que s'han extingit abans de l'aparició del primer fum industrial?. Sembla una fotesa, però l'aforisme de Fuster és d'una claredat meridiana, a la natura tot té un sentit i tot està relacionat, per això no entenc la repoblació al pirineu d'óssos que si varen desaparèixer va ser per la selecció natural de les especies.
A Santa Maria de l'Estany, on hi havia hagut l'estany era relativament fàcil trobar-hi petxines, o a Montserrat n'hi ha també, vol dir que la natura aliena a les malifetes dels homínids, fa i desfà segons li convé o es veu obligada a fer-ho. Tan irresponsable podria semblar l'aforisme de Fuster com l'actitud dels qui parlen de salvar el Planeta, com si al Planeta li importés que la platja fos a la Barceloneta o a Moià. Hi haurien si de cas, de parlar de salvar-nos a nosaltres, els homínids com a espècie, que tampoc se si val massa la pena.
Estic segur però, que Fuster avui en dia no escriuria aquest aforisme, la consciència ecològica de la gent ha canviat molt en aquests anys, malgrat el que diu és molt coherent, lògic i raonable.

Llàstima que aquesta consciència ecològica no la tinguin els cagabandurries que es reuniran aquest cap de setmana a Glasgow, només per muntar-se un cap de setmana fora de casa i fer el paripé sense solucionar res, o proposar unes mesures que ja saben que no es compliran. D'entrada ni la Xina ni Rússia hi assisteixen, sent com són dels que més contaminen. Pitjor impossible.

Publica un comentari a l'entrada

7 Comentaris

  1. La Naturaleza se adapta,pero con cosecuencias,pero algunas especies por diferentes circunstancias no pueden y desaparecen,alguna responsabilidad tiene el hombre.
    Hay que reunirse,en este caso no es suficiente con lo virtual,porque puede ocurrir que se pierda la sensibilidad y apretar un botón, se crea que es un juego.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Habrá que irse a vivir a la montaña a base de recursos propios com antes y apuntar al Metaverso para vivir otra realidad mejor que la que tendremos.

      Elimina
  2. Yo tengo fósiles de mejillones encontrados por mi en Montserrat.
    Y pechinas en El Vendrell.
    Y esto volverá a ser mar y volverá a cambiar las veces que la naturaleza quiera.
    Salut 9

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes la razón, Miguel,terminaremos con el agua hasta el cuello,porque se trata de ciclos,pero que no sea el hombre,el que reduzca el ciclo actual,que se alargue lo máximo posible.
      Salud

      Elimina
    2. Que xulu, tindrem la platja a Barberà del Vallès. LLàstima que no serà així, el nivell del mar pujará molt poc, no arribarà ni a vint o trenta centímetres. No hi ha res que
      no passés abans.

      Elimina
  3. No confío mucho en los gobiernos mundiales, los de verdadero poder. Ni en el tema del clima ni en el de que paguen más las grandes empresas. Todo tendrá truco. Cuando no incumplimiento abierto. Salud para el diumenge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo no confio nada de estos pazguatos de la política, son de vuelo gallináceo y cortoplacista, los que vengan tras de ellos ya se lo encontraran, aunque ya será tarde.

      Saludos.

      Elimina