“Que la guerra no em sigui indiferent”, cantava Mercedes Sosa. No, que el dolor aliè no ens sigui estrany. Que la desesperació dels que busquen un lloc al món no topi amb un desert d'escepticisme. Que no siguem impassibles a les ferides obertes per les fulles de la frontera. Que no mirem sense llàgrimes el plor angoixat d'un nen causat pels gasos lacrimògens. Que no creguem que un bosc gelat, cementiri de somnis, és el lloc que ningú no mereix. Que no deixi de recórrer-nos un calfred davant les robes xopes pels canons d'aigua.
No, que mai pensem que aquestes pells no pateixen el mateix dolor que les nostres. Que els seus somnis no combreguin amb els nostres. Que els seus sentiments estan fets de quincalla. Que els seus fills són menys nens, els més grans més prescindibles, els seus embarassos menys transcendents. Que no mesurem les pors, els amors i les soledats amb regles sense números, amb balances sense contrapesos. No, que la injustícia no ens sigui indiferent. Perquè aquell dia, aquell instant, serem nosaltres els que estarem perduts al bosc fosc de la deshumanització. Allà, on la pell ja no sent, els ulls no saben mirar i el cor es recobreix de gebre; escriu Emma Riverola al Periòdico.
Quantes vegades s'ha dit que a Europa aquestes atrocitats no tornarien a succeir, i quantes vegades s'han produït una vegada i una altra. Aquests migrants atrapats després de la tanca fronterera a Bielorússia, a prop del pas fronterer de Kuznica, estan deixats de la mà del seu déu i dels homes en un infame i obscè joc geopolític. No!, no són l'últim incident com dirien els polítics. No serà aquesta l'última vegada que Europa fracassa a ajudar els desvalguts, moguda entre la inacció i la covardia per a vergonya de tothom. Aquest balneari decadent no mira ningú, sempre dirigeix la mirada cap a l'altra banda, el costat fosc, com el bosc on estan malvivint aquests migrants.
I enmig d'aquest caos, hi ha aquesta nena abraçada al seu elefant de peluix amb la mirada perduda, fent-se preguntes que ningú no li pot respondre.
No hay dictador que no juegue con sus súbditos. Eso es lo que hace el bieloruso con estas personas.
ResponEliminaPutin, por cierto, es quien le da el beneplácito, otro de la cuerda.
Salut
I a més Aleksandr Lukaixenko no és el nostre fill de puta, que diria Rumsfeld, és el fill de Putín. Per aixó és tan valent.
ResponEliminaSalut.
Esto es la leche,no aprendemos y volvemos a las motivaciones de la primera guerra mundial,el dominio de las materias primas,pero incluyendo la migración de las personas.Por una parte las normas impuestas a Rusia y Biolorrusia,por la Unión Europea y las respuestas de estos paises con en el gas y la parte humana de la desgracia.Al menos no hay bombas.Rusia,que parecía que se acercaba a Europa,después de la caida de la Unión Sovietica,si sigue así creará un nuevo muro de separación.
ResponEliminaVi un reportaje(hace tiempo),que mostraba las dificultades que ponían los polacos en su
frontera con Biolorrusia al paso de coches y autocares,podía significar 10 horas o más.Actualmente será imposible.Es lo que tiene la EU,que crea unas diferencias económicas y sociales tremendas,con los paises vecinos.La cuestión es si nos cerramos o nos abrimos a los vecinos del entorno.Luego está el problema de la moneda,que tambien crea injusticia, la nuesta se sobrevalora a expensa de las otras.
En el mundo,sólo interesa el dolar,el euro,el yen y alguna más.Desgraciaito,del que cobra su sueldo o pensión fuera de estas monedas.
Quiero decir,que lo que está ocurriendo tiene dos salidas,o abrimos fronteras o cerramos fuertemente.Soy más de la permeabilidad.
EliminaY aparte de todo esto tenemos a Lukhaixenko, que está jugando con la vila o la mala vida de toda esta gente. Me quedo con la imagen de la niña de pie abrazada a su peluche, la mirada perdida fijada en un horizonte sin esperanza.
Elimina