PASSAPORT COVIDLa imatge del passaport ens remet a la retorn de la frontera; una frontera que només és possible creuar-la si es disposa d'un passaport que acrediti qui som i estableixi que es compleixen tots els requeriments per poder-la creuar. L'obligatorietat de tenir i ensenyar el passaport covid per desenvolupar una vida normal, al marge de la seva dimensió sanitària, suposa una limitació de la mobilitat de les persones i, per tant, dels seus drets. La raó que impulsa aquesta mesura és evitar l'escalada de contagis i, per tant, no haver de decretar limitacions de mobilitat per a tota la població. De fet, no deixa de ser un més dels documents que hem de portar a sobre i ensenyar a requeriment, com ara el DNI, el Carnet de Conduir o l'assegurança de l'automòbil. De fet, l'administració no parla de passaport sinó de Certificat digital UE, que en l'era dels eufemismes és tota una matisació. A més, un passaport serveix per viatjar d'un lloc a l'altre, no per entrar en un establiment.

En un moment avancem cap a una nova onada de contagis que pot afectar el Nadal, sembla lògic que les autoritats sanitàries i polítiques estudiïn aquesta possibilitat i la comparteixin amb els ciutadans per veure el grau d'acceptació d'aquesta mesura. Ara que un 76,5% de la població està vacunada amb la pauta completa i el 70% dels ingressats no estan vacunats; ningú no vol tornar a la situació de fa un any quan pretenent salvar el Nadal ens el varem petar.. Tot i això, s'ha de ser prudent en aplicar una mesura perquè, una vegada implantada, quedarà establerta per a futures actuacions en possibles escalades de contagis de la covid. Cal ser prudents perquè els que estan vacunats amb la pauta completa s'hauran de posar d'aquí a pocs mesos una tercera dosi per mantenir la immunitat. Aquesta circumstància podria implicar que, durant un temps, el seu passaport covid quedés sense efecte. Aproximadament unes 800.000 persones es veurien afectades per aquesta mesura, en no tenir la dosi completa. Cal ser prudents perquè el límit que s'havia autoimposat el Govern fins ara si no obligués a tenir el passaport còvid i així preservar la independència individual quedaria sense efecte apel·lant a l'interès general.

En el cas dels que ja hem rebut la tercera dosi de la vacuna, entenc que la validesa del passaport Covid és d'un any, i baixar-lo al mòbil és molt sencill. Però sí que és preocupant la situació d'indefensió d'aquestes 800.000 persones fins que no rebin la tercera dosi. Veurem si la mevasalut.cat és capaç de trobar una solució, una mena de pròrroga o una cosa semblant, perquè del contrari afectarien greument la llibertat de moviment d'uns ciutadans que malgrat seguir totes les pautes disciplinadament, es quedarien temporalment amb el cul al aire.

Comparteix:  

Comentaris

 1. No tengo idea de cómo se puede hacer.
  Supongo que será una cuestión de Sanidad.
  Salut

  ResponElimina
 2. És fácil, pero ho has de fer a primera hora del mati, se l'està baixant molta gent i la pagina de la meva salut es colapsa.
  T'has de donar d'alta a la mevasalut.cat i despres baixar-te el certificat. Millor li dius al teu fill, que t'ho farà en un plis plas.

  Salut.

  ResponElimina
 3. Ahora nos viene la variante Sudafricana,dicen que más peligrosa,lo de pasaporte se impone.La bolsa se da un buen castañazo ,hoy viernes.Lo único bueno de todo esto es que el petróleo baja,por lo tanto el calentamiento de precios.Que digo,que vivimos en un sistema equilibrado,si algo sube implica una bajada en otro componente.

  ResponElimina
 4. Ahora lo comentaban en rac1, y me ha hecho gracia porque decían que como tenemos poco trato con Sudáfrica difícilmente llegaría hasta aquí. Veremos lo que tarda en llegar, seguimos sin aprender del bicho este. El doctor Pumarola ha dicho que lo que hay que hacer es estar atentos, o sea que pronto la tendremos aquí.

  ResponElimina
 5. Claro,tardará lo de un avión desde allí,de un catalán que ha ido a vender calcetines y vuelve a casa.Tendremos que acostumbrarnos a seguir poniendo el brazo,para que nos pongan la siguiente banderilla,hasta la de "fuego",si hace falta.
  Banderilla de fuego:la que ponen a los toros sin embestida,en su extremo llevan una bengala.Es lo peor que le puede ocurrir a un toro de lidia,en una plaza de toros

  ResponElimina
 6. Por cierto, la tercera dosis que me pusieron anteayer me dejo un dia frito, incluso con un poco de fiebre. Era de Moderna. Pero ya estoy bien, sólo fue una reacción de 24 horas.

  ResponElimina
 7. Moderna es fuerte, a mi hija que la lleva, también le pasó.
  La tercera me toca en Navidad, espero que sea Pfizer, como las dos anteriores y que no sentí nada especial. Aunque como se pueden mezclar, estarán por agotar saldos. Parecemos conejillos de indias, pero bueno que le vamos hacer.

  ResponElimina
 8. No se sabe, supongo que pondrán las que tengan disponibles, pero las dos vacunes de Pfizer no me dieron ninguna reacción y en cambio la de Moderna me dejó un dia frito.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada