Un pont de cinc dies amb bona part dels barcelonins fent el pixapí per comarques és una oportunitat esplèndida per disfrutar de la ciutat. Silenci, pocs camions i cap soroll d’obres al pis de dalt. Aprofito per reservar taula a un restaurant de fora del meu barri, un restaurant de la zona de la Maternitat. Fa més de deu anys que no hi vaig. Ha canviat de propietaris, i diuen que el nou cuiner fa les coses tan bé com els dos germans que el regentaven abans. A més, després de la cagada de fa deu dies, quan la web de La Meva Salut funcionava fatal, segur que ara ja tothom s’ha descarregat el passaport covid i els encarregats dels restaurants han après a fer anar l’aplicació.
Doncs no. Entro al restaurant i ensenyo el certificat. El cambrer em mira amb ulls sorpresos i em diu:
–Perfecte. Ja pot seure.
Li pregunto si no m’hauria de verificar el QR. Em diu que no cal:
–Vostè porta el certificat. Si algú em diu res li diré que me l’ha ensenyat. Si no és correcte, és cosa seva.
Intento explicar-li que el protocol no va ben bé així. Però ja no m’escolta perquè van entrant altres clients que també tenen taula reservada. Cap d’ells no ensenya el certificat. Ningú del restaurant els el demana. ¿Per què haurien de fer-ho si, tal com ha declarat Albert Batlle, regidor de Seguretat de l’Ajuntament, “ni la Urbana ni els Mossos aniran als establiments a controlar; això no és feina de la policia”.
Més clar, l’aigua. Entenc que ni Mossos ni Guàrdia Urbana hagin de dedicar-se a aquesta qüestió. Altra feina se suposa que tenen. Però llavors, ¿tot queda en mans dels restauradors, que en alguns casos passen olímpicament de verificar res? No sé per què Salut perd temps a elaborar unes normes que semblen dissenyades a posta perquè qui vulgui se les salti a la torera.
Aquesta experiència l'explica Quim Monzó al seu article de la Vanguardia, però pot ser aplicable a vostè o a mi si hem anat a algun restaurant de la zona on vivim. Queda clar que l'objectiu perseguit pel passaport no és el control del mateix en si, sinó que la gent corri a vacunar-se per obtenir-lo, i en aquest sentit la Generalitat ha aconseguit assolir el seu objectiu, les vacunacions a Barcelona s'han triplicat en pocs dies.
¿Y si lo comprueba con la aplicación,qué?.No tienes la garantía de que es un lugar limpio de Covid,por la sencilla razón que los vacunados,seguimos llevando un tanto por ciento alto de antigenos,en palabras llanas,podemos contagiar.Convierten a los dueños en ispectores,controladores de vacunados,cuando la Administración sabe perfectamente quiénes no lo están. Podrían perseguilos,pero no pueden porque es ilegal.
ResponEliminaAH! no es ilegal, el TSJC les avala.
EliminaMira, argumentaciones aparte, si estuviéramos todos vacunados estaríamos mucho mejor de lo que estamos actualmente, y el objetivo del pasaporte es este, empujar a la gente reacia a vacunarse hasta conseguir la plena vacunación. El Pasaporte no es el fin, es el medio para conseguirlo. Por eso no persiguen con exceso el uso que se haga con el en la restauración, les da igual y creo que ya contaban con ello, pero repito, su objetivo és que la gente se vacune, y este lo están consiguiendo.
ResponEliminaBueno, en ese sentido sí, está consiguiendo que la gente se acerque a vacunarse, que ya es mucho. Y que cuanto más gente vacunada, mejor.
ResponEliminaYa me han avisado para la tercera, así que otro pinchazo. Como siga la cosa, me veo que me ponen banderillas cada feria, que lo último no sea el estoque.
Pues han conseguido el efecto que buscaban. En las estaciones de vacunación se han agotado las dosis para administrar sin cita previa este fin de semana pasado.
ResponEliminaAcabo de hablar con un médico conocido mío. Cuando detecta a un paciente con COVID sin vacunar, pero que debería estarlo, le hace un pequeño interrogatorio sobre la razón por la que no ha sido vacunado. Nadie, NADIE reconoce ser un "negacionista", y las excusas que dejan caer, son de lo mas pintoresco.
La semana que viene, me toca la tercera dosis.
És que ées tractava d'aixó, no podien obligar a la gent a vacunar-se, però si se la por induir amb el passaport.
EliminaPor cierto, en algunas cafeterías me han pedido mostrar el pasaporte al entrar, y en otras, no.
ResponEliminaEl cumplimiento es bastante irregular.
Aqui al barri passa el mateix, a més com et coneixen no t'el demanen o com a molt et pregunten si el tens, llevat d'un (QUE DIUS?)que si el fa ensenyar sense DNI però, si et coneix, clar.
EliminaNo puedo hablar, hago vida de eremita.
ResponEliminaMira aquest escrit, de fet al Prat és més fàcil ser eremita que a BCN.
ResponEliminaCuida't
https://www.abc.es/estilo/gente/20141215/abci-eremitas-siglo-201412151301.html