Quan la Generalitat de Bongonia diu que estudia eliminar les pistes de futbol del pati de les escoles perquè deixin de ser masclistes, és que potser es pensen que el futbol no és un esport de dones. En un altre acte d'inoportunitat la notícia es va saber aquesta setmana, quasi al mateix moment en que a París li donàven la Pilota d'Or a Alexia Putellas, que és tot un símbol de que el futbol femení no només és socialment valorat, sinó que ha aconseguit que cada vegada més nenes demanin la samarreta d'Alexia Putellas en lloc de la d'Ansu Fati a la botiga del Barça, i que la gent ompli l'estadi Johan Cruijff per veure-les jugar.

Els nostres infatigables i saberuts funcionaris assenyalen que els exclosos del futbol es passen l'hora del pati en actituds estàtiques, apartats com apestats, i resulten perjudicats, el que vol dir que els nosttes saberuts funcionaris o no han estat mai en un pati d'escola o no s'en recorden. Pel que sembla, l'esbarjo de la mainada a Catalunya és la principal inquietud de les nostres autoritats, fins i tot més que el 6% de quota de Netflix, i pretenen convertir el pati de l'escola en un laboratori d'idees, i de passada, en la primera lliçó per als nens del segle XXI: l'Estat t'ensenyarà com gaudir perquè el dia de demà siguis una màquina d'acatar i qui discrepi es queda sense pati, nens i nenes, totis,heu de fer cas al Papa Estat que t'ho diu en el 25% de cuota de castellà: La Generalitat te enseña, La Generalitat te entretiene, y yo te digo contentis totis, hasta el patio que que viene.

Els nostres saberuts funcionares de l'autonomia poc autónoma descobreixen problemes que ningú sabia que existien o no se n'havia adonat. El pati d'esbarjo futbolero, lliure i individualista, era perniciós i així hem sortit de gent gran. Clar que tampoc saben que molts nens d'antes a la seva escola no tenien pati o era molt petit, almenys en el meu cas que un cop a l'any ens portaven a fer gimnàs on ara hi ha la Farándula.

Una de les avantatjes del patí era precisament la llibertat, allí, no existia l'autoritat dels professors. “Niño, deja de joder con la pelota”, cantava el retirao. I van passant els anys i no només els nens, sinó també les nenes 'joden' amb la pilota, per cert, les nenes cada vegada ho foten més bé. No se quina puta mania porta als polítics a pretendre controlar-ho tot, fins i tot a què han de jugar els nostres fills i filles o net i netes a l'hora del pati. Són una colla de ximples.