BRUIXES, MER POSTUREIG



En una escena de la sèrie de Netflix 'Sex education' la directora del centre li diu a una alumna negra i una mica refeta que serà ella l'encarregada de pronunciar el discurs de presentació del nou curs a l'Institut Moordale, a la qual aquesta pregunta si ho fa per convenciment o per postureig, i la directora li reconeix que és per donar una imatge de modernitat i llibertat del centre, és a dir mer oportunisme.

Les bruixes catalanes seran rehabilitades. Uns historiadors han investigat sobre les tortures i els feminicidis en segles pretèrits, almenys aquesta és la intenció del Parlament de Catalunya. Les dones d'avui serveixen l'èmfasi amb què els mitjans públics de comunicació i els polítics de més alt nivell han presentat la rehabilitació simbòlica de les dones del segle XVII acusades de bruixeria? És útil aquesta reparació simbòlica per evitar l'alt nombre de feminicidis que lamentem cada any?. La resposta és no! Els problemes persisteixen: la realitat no canvia a base de teatre. Potser les mesures legals són insuficients per protegir la violència contra les dones. Potser cal més dotació policial. Potser caldria destinar més recursos a la prevenció, als serveis socials. Potser caldria preguntar-se si no respon la creixent violència directa o vicària contra les dones a la influència de la sexualització als mitjans, la moda i la publicitat. La litúrgia catalana de les bruixes ha coincidit amb l'atorgament del Premi Internacional Catalunya a Judith Butler. La Catalunya que repara el passat també vol ser la més moderna. En els àmbits universitari, mediàtic i cultural del món anglosaxó, les tesis interessants però discutibles de Butler són creença obligatòria. A la societat actual, les tesis de Butler funcionen com a textos sagrats.

Tot plegat, dos recursos destinats a despistar als discrepants. Impedir a base de teatre que es critiqui la ineficient gestió del Parlament, i acabar amb la discrepància ideològica proclamant nous catecismes sense cap convenciment real de fer-ho. El que he dit al principi, mer postureig, pura politiqueria...

4 comentaris:

  1. Siempre mirando hacia atrás, este es el problema. Siempre el simbolismo romántico que en estos momentos no sirve nada más que para perder el tiempo.
    A que nos lleva?
    A nada, a crear una comisión de cobradores del erario público.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Plou i fa sol
      les bruixes es pentinen
      Plou i fa sol
      les bruixes porten dol.

      Elimina
  2. Uiiiiiii cuantas cosas interesantes, en un sólo escrito. Veamos:
    La serie Sex education es de lo mejor que se ha hecho en cine, con una gran base científica, que echa por tierra los conceptos sexuales hasta ahora, donde se le daba más importancia al hecho de la penetración, sobre la realidad del orgasmo femenino, que no tiene nada que ver. Mejor verla, para darse cuenta lo torpes que somos los hombres en este asunto, en cuanto a satisfacer a la mujer sexualmente. A nosotros ya nos coge mayores, pero bueno podemos aprender siempre.
    No está mal que se le reconozca a la mujer, la cantidad de maldad e injusticia, por parte del hombre. Es el caso de las brujas, muchas de ellas quemadas por sus conocimientos en cuanto a plantas medicinales cuando eran las únicas que atendían a los pobres. Todo lo relacionado a la menstruación, dar a luz, satisfacción sexual ,clitori...Han sido tabús ,aprovechados para llevarlas a la "hoguera".
    No está mal, que a partir de ahora, en lugar de viejas, feas, malvadas en los cuentos, las "brujas",ocupen un lugar más simpático en la sensibilidad de los niños. Ya se hace así en muchos, pero aún no es suficiente.
    ¿Que no arregla nada en la violencia de género?.Creo que sí. Al menos la serie lo hace,
    multirracismo , igualdad de genero, multisexualidad en todas su facetas.
    A nosotros, al menos a mi ,en lugar de esa educación ,nos dieron ejercicios espirituales donde lo primero y por encima de todo era no masturbarse.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Claro, recuerda que si te masturbabas te podías quedar ciego. Me refiero a que lo de la exoneración de las brujas no arregla nada en el tema de la violencia de género. Esto del Parlament de rehabilitar a las Brujas es una tontería tonta. Como dice el dicho: Qui poca feina té, el gat pentina.

      Elimina

DESTACADES
24/7