El fotògraf René Robert, de 84 anys, va morir la setmana passada després de patir una caiguda, perdre el coneixement, i quedar estès a terra durant 9 hores en un carrer principal de París. Així ho va informar a BFMTV el periodista Michel Mompontet, amic íntim de la víctima.

Robert havia sortit a fer una passejada el dimarts 18 de gener després de sopar al carrer Turbigo, al centre de la capital francesa, al voltant de les 9 de la nit (hora local). En un moment donat, es va desplomar inconscient a la vorera i va romandre allà fins a les 6:30 del matí, quan un indigent va trucar a una ambulància per socórrer el vell. En un estat extremadament greu, amb ferides al cap i hipotèrmia severa, el fotògraf va ser traslladat a urgències, on posteriorment va morir.

Com hem arribat a oblidar la base mateixa del que fa a la humanitat? Com ​​pot un home estar tirat al carrer nou hores sense que ningú li socorri? Quina classe de societat de la indiferència és capaç de cometre una omissió així?. Sembla que el concepte de morir sol, s'haurà d'ampliar pel concepte de morir sol enmig d'un cèntric carrer d'una ciutat davant la indiferència de centenars de vianants, d'aquests transeünts idiotitzats. La ciutat, aquesta ciutat, no és per a René Robert ni per a cap persona, és un monstre que devora als seus ciutadans.