{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

EL GASODUCTE RECUPERAT



Un gasoducte entre Espanya i Alemanya podria alleujar la dependència del centre d'Europa del gas rus els propers anys. Una nova connexió transpirinenca per enviar cap al centre d'Europa gas d'Algèria i el gas liquat que serien capaços d'emmagatzemar i tractar les vuit plantes de regasificació ubicades a Espanya i Portugal. Convertir la península Ibèrica en una plataforma de distribució que pugui corregir la forta dependència d'Alemanya i del centre d'Europa del gas rus. Recuperar el projecte fallit Midcat, el corredor mediterrani del gas, en un nou context històric. Replantejar el vell projecte del general De Gaulle als anys cinquanta de portar el gas d'Algèria fins a les fàbriques de la conca de Rin. De fet aquest pla ja existia des del 2012, encara que davant la negativa de França les obres que s'havien començat a fer i que arribaven fins a Sabadell es van paralitzar. Vaig comentar aquesta historia fa deu anys, ho he recordat ara que sembla que el projecte es podrà recuperar. Un projecte avançat deu anys en el temps, que tot s'ha de dir. Pere Duran Farell, va ser el visionari que va dur el gas D'Argelia a Espanya en temps del butà, i a ell si li varen fer cas. No va ser així amb el gasoducte que no va interessar o convenir als francesos, i tot per culpa del putu PSG, que dirien els execrables.


EL GASODUCTE CASTRAT He comentat en més d'una ocasió encara que de manera tangencial, l'enrenou que estaven creant les obres del gasoducte Martorell-Figueres. S'han expropiat terrenys, s'han destruit camps, sembrats, camins, tot per soterrar el gasoducte, Doncs bé, després de les obres, de la despesa que ha costat aquesta magna obra que fins fa quatre díes es veu era fonamental. Ara resulta que les obres s'han aturat i no continuaràn. El gasoducte ja no és d'interes general, primordial, vital, ni carcamal. Simplement els francesos han canviat d'opinió i ja no els interesa...

"Mentre continuen les obres del tram sud del gasoducte Martorell-Figueres el Ministeri d’Indústria ajorna de manera indefinida el tram nord. És la resposta a la decisió de l’Estat francès de renunciar a la connexió transfrontera per Catalunya i de reforçar les connexions actuals pel País Basc i Navarra. Diverses entitats de Sabadell i Castellar del Vallès protesten per l’impacte ambiental i paisatgístic de les obres."

El soterrat fins ara ha costat 42 milions d'euros de res, segons expliquen aqui. I obviàment ningú respondrà per tot el malbaratament de diners i paisatge que s'ha fet, i els tubs restaràn enterrats in eternum com a soterrat monument a la ineficiencia dels Governants.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris