LES RAONS RELIGIOSES



Es diu MtoP, un nom que en principi no sembla gaire atractiu per a un credo. MtoP és una nova religió, de la qual el seu fundador Motohiro Hisano, és el seu summe pontífex. Adverteix que no fa miracles i que no té poders especials. No vol que ho adorin ni demana cap contribució econòmica. Per convertir-te, l'únic que has de fer és seguir a Twitter el compte oficial d'aquesta religió: @MotohiroHisano.

Les 'raons religioses' són les raons més poderoses al món de les raons”, diu el primer manament de MtoP. La sobrecàrrega de treball és un dels problemes socials més greus del país nipó, fins al punt que la paraula karoshi fa referència a la mort per fer massa hores extres. Per això, Motohiro Hisano, inspirat en el Pastafarisme, fins ara l'única religió realment ineresant, la religió que adora el Monstre Espagueti Volador, Hisano, ha fundat un nou culte només amb l'objectiu de servir d'excusa per escapar de situacions incòmodes. 

Encara que el seu màxim objectiu se centra en l'ambient laboral, el cert és que MtoP aconsella tots els fidels a justificar tot allò que no volen fer per "raons religioses", en la línia de Bartleby l'escrivent. Hisano, que en els darrers mesos ha adquirit gran notorietat gràcies als mitjans locals, ha declarat que sempre va considerar que la frase era molt poderosa, però que la gent no la feia servir prou. "Mentre es garanteixi la llibertat religiosa de cada persona, la 'raó religiosa' funciona realment bé. Especialment al Japó, l'efecte és molt fort, per bé o per mal, i té el potencial de contrarestar qualsevol irracionalitat", es pot llegir a les escriptures.

A la seva pàgina web, a més, assegura que això pot ser extrapolat a qualsevol país o empresa on "es respectin els drets" i afegeix: "Les empreses que no respecten els drets són l'arrel de tots els mals, així que pren-te totes les vacances pagades". En aquesta mena de paròdia de bíblia també esmenta temes importants de conciliació com la baixa de maternitat i paternitat i les jornades reduïdes conseqüents. Tot i això, els seguidors no estan obligats a seguir les regles. Tampoc a gastar diners. Amb seguir el vostre compte de Twitter es troben oficialment dins de la religió.

Aquest perfil de xarxes socials anomenat "free lance god (el déu lliure de responsabilitats)" s'ha convertit cada cop més popular des que va aparèixer a la televisió per primera vegada el 2019, un any després de la seva creació. Actualment té 11.000 seguidors, encara que no és clar quants d'aquests usen l'excusa al seu dia a dia. Aprofito l'ocasió per desmentir que Albert Rivera i el Villegas practiquin aquest culte.

6 Comentaris

Més recent Anterior